De Friese zeilkampen draaien op volle toeren

10% meer Friese kinderen

Opvallende is een stijging van bijna 10% in het aantal Friese kinderen dat bij Pean komt zeilen. Christophe Meijer van Pean: “Om eerlijk te zijn kan ik dat niet meteen verklaren. Pean is één van de meest “Friese” zeilscholen van Friesland. Een oude boerderij, zeer afgelegen, een onuitspreekbare Friese naam… en we bestaan al bijna 50 jaar. Elke zeilende Fries kent Pean als degelijke zeilschool. Wie het weet mag het zeggen, maar we zijn er wel “Tige Bliid“ mee!”.

Geen ongelukken

Als er een dikke 700 kinderen komen sporten, gebeurd er wel eens een ongelukje. Bij Pean zijn ze er blij mee dat ook dit jaar alles veilig verloopt. Per jaar wordt er wel één of twee keer naar de huisarts gereden met een verstuikte enkel of pijn aan de vinger. Bijzonder is dat de ongelukjes altijd op de wal gebeuren terwijl je dit juist op het water zou verwachten.

Groei door nieuwe zeilkampen

In brede zin zien ze bij Pean ook een stijging van het aantal cursisten buiten de zomervakantie. Dat komt met name door de unieke, nieuwe zeilkampen waarin schoolwerk en zeilen wordt gecombineerd: Schoolzeil. “In de herfstvakantie doen we leerstrategieën en zeilen, in de tweede helft van de kerstvakantie profielkeuze en zeilen en in de meivakantie herhalen we het succes van het Bètazeilkamp. Zeilen in combinatie met bijspijkeren en examentraining bètavakken bleek een gouden greep.”, aldus Meijer.

Focus op de zeilkampen

De komende 4 weken ligt de focus bij Pean nog geheel op de zeilkampen. Aanstaande zondag komen er weer 30 uitgeruste instructeurs en een paar uur later bijna 90 cursisten aan. Allemaal klaar voor de mooiste week van het jaar.

Delen via

Vergelijkbare berichten