Friesland Convention Partners als trotse partner aanwezig in Las Vegas bij ondertekening strategische samenwerking Hydraloop

Op 6 januari 2023 heeft het Leeuwarder bedrijf Hydraloop een belangrijke overeenkomst gesloten met het Amerikaanse Bowersox Investment Group, gericht op de landelijke implementatie van waterrecycling systemen in duurzame gemeenschappen. Friesland Convention Partners was als trotse partner van Hydraloop aanwezig bij deze ondertekening op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Hydraloop zal haar waterrecyclingsystemen implementeren in duurzame gemeenschappen die worden gebouwd door Bowersox Investment Group in de Verenigde Staten. De samenwerking werd vastgelegd in het bijzijn van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn van Oranje, speciaal gezant Techleap.nl. Hydraloop-oprichters Arthur Valkieser en Sabine Stuiver tekenden de MOU met CEO Ryan Bowersox. Het eerste gezamenlijke project betreft de bouw van 140 duurzame woningen in Clarksville, Georgia.

Hydraloop

De waterrecyclingsystemen van Hydraloop kunnen tot wel 45% besparen op het totale waterverbruik binnenshuis. De apparaten zijn NSF-350 gecertificeerd, IoT-verbonden en kunnen worden geïnstalleerd in elke woning. Daarnaast vergen de systemen weinig onderhoud en hebben ze een laag energieverbruik.

“Friesland Convention Partners zet zich namens provincie Fryslân in voor de promotie van Friesland als onderscheidende destinatie voor congressen en zakelijke evenementen. Friesland is wereldwijd bekend door haar topsectoren en kennisgebieden, waaronder watertechnologie. Als trotse partner van Hydraloop zijn wij enthousiast dat Friese watertechnologieën worden ingezet om een bijdrage te leveren aan duurzame gemeenschappen in de Verenigde Staten. Deze samenwerking laat zien dat de Friese expertise en technologieën internationaal erkend worden en van toegevoegde waarde zijn”, aldus Herma van Keulen, directeur Friesland Convention Partners.

Bowersox Investment Group

Bowersox Investment Group zet zich in voor duurzaamheid en heeft plannen voor duurzame gemeenschappen door heel het land, waaronder de westelijke staten zoals Arizona, Californië en Colorado. De samenwerking met Hydraloop illustreert hun toewijding aan waterbesparing als standaard, niet als optie. “We zijn vereerd en enthousiast om samen te werken met Hydraloop en zo bij te dragen aan de bescherming van deze kostbare bron en onze prachtige planeet”, aldus Ryan Bowersox, CEO bij Bowersox Investment Group.

Friesland Convention Partners

Friesland Convention Partners ziet deze samenwerking als een mooie kans om de waarde van Friesland als Europese koploper in watertechnologieën te benadrukken en te laten zien dat Friesland de ultieme bestemming is om kennis uit te wisselen en samen duurzame oplossingen te vinden.

Vergelijkbare berichten