Friesland Magazijn: ‘Als lokale partner kunnen wij snel schakelen’

Dick-Jan Ganzevoort en zijn vrouw Mirjam zijn de drijvende krachten achter Friesland Magazijn. Het bedrijf maakte een mooie groei door en focust zich – vanuit een nieuw pand – nog steeds op de efficiënte inrichting van magazijnen.    

Het kan natuurlijk niet anders: het pand van Friesland Magazijn aan de Klompemakersstraat 16 in Sneek is het toonbeeld van orde en netheid. Of het nu om legbord-, palletstellingen-, grootvakstellingen-, draagarmstellingen of kunststofbakken gaat, duidelijkheid en overzicht zijn hier het toverwoord. De bedrijfsslogan is niet voor niets: ‘Wij helpen u opgeruimd verder’. Eigenaar Dick-Jan Ganzevoort en zijn vrouw Mirjam zijn net klaar met de planning en vertellen ons over de ontwikkelingen die Friesland Magazijn de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Snelle groei

“In 2005 ben ik vanuit een zolderkamer voor mijzelf begonnen”, zegt Dick-Jan. “Ik werkte bij een bedrijf in stellingen, maar dat ging failliet. Van de zolderkamer verhuisde ik naar uiteindelijk naar de schuur bij ons huis, die ik speciaal daarvoor bouwde. Na drie jaar was de ruimte echt te krap en kwamen we hier in Sneek in een unit. We maakten een snelle groei door, met name in legbordstellingen, daar lag toen echt onze focus. Na 3 jaar hebben we de bestaande unit met nóg een uitgebreid en drie jaar geleden bouwden we uiteindelijk ons huidige pand, waar we erg blij mee zijn. Het voordeel van ons nieuwe pand is dat we meer voorraad hebben. We bieden zo een goede service aan onze klanten, die met name in het Noorden zitten. Als lokale partner kunnen we snel schakelen en bij elke klus in welk magazijn dan ook, de juiste materialen snel leveren of aanpassen.” “Alles wat hier staat, verkopen wij ook”, legt Mirjam uit. “De showroom is ons magazijn. Het plaatje is mooi, klanten zien hier eigenlijk in een oogopslag de verschillende magazijnsystemen. Naast nieuwe stellingen bieden wij overigens ook gebruikte stellingen aan. Als het materiaal nog prima is, waarom zou je het dan niet nogmaals gebruiken?”

Project van A tot Z

Van een vrijblijvend adviesgesprek, een uitwerking in 3D tot aan levering en montage, Friesland Magazijn kan een project van A tot Z realiseren voor klanten. Zo zijn ze als magazijninrichting specialist betrokken geweest bij het ontwerpproces van het gloednieuwe Lely Center in Heerenveen. Dick-Jan: “We hebben bijvoorbeeld meegedacht over diverse logistieke uitdagingen en voor de opslag van pallets hebben we speciale palletstellingen geleverd. Wat de uitdaging ook is, we denken graag mee met onze klanten, kijken graag door hun bril maar met een frisse blik. Over het algemeen zien we in de praktijk dat de vloer van een magazijn al snel vol staat. Een extra verdiepingsvloer is daarom een praktische oplossing, want op die manier verdubbelt de ondernemer zijn opslagcapaciteit. Zo haalt hij een beter rendement en zijn er meer mogelijkheden. Vaak is het bouwen van een groter magazijn of zelfs nieuwbouw helemaal niet nodig. Van die boodschap worden klanten heel blij!”

Veiligheid voorop

“Jaarlijkse keuring van palletstellingen is nu verplicht voor bedrijven, maar nog niet algemeen bekend. We willen hier graag aan bijdragen, zegt Mirjam. “Onze gecertificeerde keurmeesters geven de veiligheidsstatus van het magazijn weer in een rapport en bieden oplossingen indien nodig.” “Het is geweldig om bij te dragen aan orde en rust in het magazijn, waar veiligheid een cruciale rol speelt”, besluit Dick-Jan.

www.friesland-magazijn.nl

Vergelijkbare berichten