Friezen opgelet: tanken is hier het goedkoopst 

Vanaf zaterdag 1 juli wordt de accijnsverlaging op brandstof teruggedraaid. Per volle tank zal dit naar verwachting ongeveer zes tot tien euro schelen. Op basis van de gemiddelde tanktarieven van de afgelopen maand kan de automobilist in Friesland voor zowel Euro95 als Diesel vooralsnog het beste terecht bij Joontjes Kreditank in Sneek. De gemiddelde literprijs voor Euro95 bedroeg daar € 1,7049. De Dieselrijder betaalde daar gemiddeld per liter € 1,4317. Zowel Euro95 als Diesel tankte men het allergoedkoopst bij Roeleveld-Rolink B.V. in Overijssel (€ 1,6565 voor Euro95 en € 1,3483 voor Diesel). Dit blijkt uit cijfers van mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard. 

In aanloop naar de naderende accijnsverhoging heeft MultiTankcard de top 3 van goedkoopste pompstations voor Euro95 en Diesel van Friesland in kaart gebracht in de periode 1 mei tot en met 20 juni. Het overzicht is gebaseerd op data van het MultiTankcard-betalingsplatform, waarop zo’n 4.000 Nederlandse tankstations zijn aangesloten. Net als voorgaande keren kan men voor de meer betaalbare pompen het best buiten de Randstad tanken.  

Top 3 goedkoopste Euro95-pompen in Friesland 

  1. Joontjes Kreditank Sneek, € 1,7049  
  2. Tango Sneek, € 1,7092 
  3. Tamoil tankstation Leeuwarden, € 1,7215 

Top 3 goedkoopste Dieselpompen in Friesland 

  1. Joontjes Kreditank Sneek, € 1,4317 
  2. Tamoil Drachten, € 1,4324 
  3. Joontjes Kreditank Heerenveen, € 1,4362 

Brandstofprijzen gaan weer omhoog 

Na de accijnsverlaging in 2022 als gevolg van de aanhoudende inflatie, ongunstige wisselkoers, de schaarste als gevolg van de oorlog in Oekraïne en daarmee stijgende literprijzen, is de prijs aan de pomp weer bijna op het niveau van voor de verlaging. Al staat de accijnsverhoging niet gelijk aan de verlaging van vorig jaar, de prijzen aan de pomp gaan weer stijgen. Grote kans dat de literprijzen wederom boven de twee euro uitkomen.  

Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard: “Voor de autorijder zal de accijnsverhoging zeker een impact hebben, vooral omdat veel andere kosten fors zijn toegenomen door de inflatie. Gelukkig kan je met slim rijgedrag ook besparen op brandstof, banden- en remslijtage alsook autoschade. Daarnaast helpt slim tanken op die plaatsen waar brandstof het voordeligst is ook natuurlijk.”  

Een volledig overzicht met de goedkoopste tankstations in Nederland is te vinden op https://www.mtc.nl/nieuws/accijnsverhoging-172023-waar-tank-je-nog-goedkoop

Vergelijkbare berichten