Fritom Group steunt bouw kinderdorp in Uganda

Daarnaast is het voor ons  belangrijk om te weten dat elke euro goed besteed wordt. Voor ons was het dan ook logisch dat onze samenwerking een vervolg zou krijgen.” 

Voor Heart for Children is de donatie van de Fritom Group een welkome aanvulling. Marrianne Zeldenrust, voorzitter van de stichting, verwoordt het als volgt: “Elke donatie helpt ons in het streven om het kinderdorp verder te ontwikkelen. We zijn al heel ver gekomen, maar hebben nog genoeg wensen. Zo onderzoeken we of we in het kinderdorp een gezondheidscentrum kunnen inrichten waar zowel de kinderen als de lokale bevolking de eerste noodzakelijke medische zorg kunnen krijgen. Met deze donatie van Fritom kunnen we weer een mooie stap zetten. We zijn erg blij met zo’n trouwe partner.”

Over de Fritom Group

De Fritom Group bestaat uit  7 logistieke bedrijven in Nederland en is werkzaam in de marktsegmenten groupage, warehousing en liquid food. De Fritom Group behoort met ruim 800 medewerkers en 125 mio. omzet tot de 20 grootste logistieke bedrijven van ons land.

Over Heart for Children

Door de vroegere burgeroorlog en de Aidsepidemie, kent Uganda veel weeskinderen. Daarom zet de stichting Heart for Children – een initiatief van Cor en Grace Koelewijn – zich in om voor deze kinderen een kinderdorp op te zetten. Heart for Children laat echter ook de zeer arme lokale bevolking van de bouw van het dorp profiteren. Zo zijn er waterputten aangelegd waardoor niet alleen het kinderdorp, maar de hele omgeving verzekerd is van schoon drinkwater. Voor de bouw van het kinderdorp worden lokale mensen ingezet. Dat geldt ook voor het onderwijs aan de kinderen.

Delen via

Vergelijkbare berichten