Fryslân een Blue Zone

Waarom?

Jamzone verzamelt mensen met een blauw hart om tafel. Waarom? Omdat Leeuwarden de armste wijken van Nederland heeft en de prachtige weidelanden tot groene woestijnen zijn geworden, maar vooral omdat Friesland opstaat in de vaart der volkeren, we hebben een mienskip om trots op te zijn, we zijn Capital of Culture geweest van Europa het afgelopen jaar en zijn ontdekt als verborgen parel door Lonely Planet. En wat Lonely Planet nog het meest aansprak is het feit dat de Friezen en hun landschap ‘unspoilt’ zijn, nog niet verpest. Maar er is meer, we zijn ook de gezondste provincie van Nederland met het minste pillengebruik en het meeste geluk, we hebben een visie op de economie van de toekomst, prachtig verwoord door Circulair Friesland, ‘kening van de greide’ gaf ons weer oog en hart voor biodiversiteit, zo ontzettend van belang, onze kennis van watertechnologie is van wereldniveau en onze kennis over serious gaming en gezondheid al evenzeer. 

Werk aan de winkel

Maar er is werk aan de winkel, aan de tafel flaneren we langs het thema dat alle moois kan verbinden, met de ambitie om een Blue Zone te worden, de gelukkigste provincie van Nederland, waar je jezelf oplaadt en vitaler wordt, letterlijk, meetbaar. We doen dat op z’n Fries, samen, door te verbinden, door glokaal te opereren, we passen Global Knowledge toe maar maken het pas voor de locale situatie zodat iedereen er beter van wordt. 

Deze blauwe tafel wil een aanzet zijn, de geboorte van een liefdesbaby, de erfgenaam van alle partijen die de Iepen Mienskip hebben mogelijk gemaakt. Als we het goed doen, stomen we op in de ‘happy planet index’, door onze ecologische footprint te verminderen, de levensverwachting te verhogen, door daadwerkelijk een plek te zijn waar mensen floreren en door ongelijkheid te verminderen.

Op en achter de stoelen aan tafel zitten en staan o.a. enthousiaste meedenkers als: Ferd

Crone, Theo Mulder, Albert Kooy, Mike van Holsteijn, Mathijs Rutten, Ane Jochem de Vries, Bart Scholten, Erica Schaper, Zahra Mousazadeh, Heleentje Swart, Menno Schotanus, Oeds Westerhof, Hans Achterbosch, Bouwe de Boer en Bernard Maarsingh.

Wil je meepraten, kom dan kijken en voeg je blauwe hart toe, want ook het publiek praat mee. 

Delen via

Vergelijkbare berichten