Fryslân presenteert veelzijdigheid aan bestemmingen op Vakantiebeurs

Hiermee start het promotieseizoen 2012 voor Fryslân Marketing en haar partners om toeristen te verleiden naar Friesland en de Waddeneilanden te komen. Bezoekers van de stand komen in de vakantiestemming door de verhalen van ambassadeurs en te proeven van diverse streekproducten uit de regio’s. Daarnaast worden reisjes verloot via viltjes die op de stand worden uitgedeeld aan bezoekers.

De veelzijdigheid van Friesland op een rij:

Friese Wouden, land van natuurlijk ritme

De Friese Wouden bieden een heel andere kijk op Friesland. Dit oude cultuurlandschap bestaat uit bossen, beekdalen, parkachtige landschappen, uitgestrekte heidevelden en schilderachtige turfvaarten. Er is dynamiek met tal van evenementen en attracties, maar zeker ook rust en stilte met de vele natuurgebieden en parels als het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen. Ontdek de Friese Wouden en geniet van het natuurlijk ritme; te voet, te paard, op de fiets of zelfs met de boot. Authentieke dorpjes, prachtige herenhuizen, interessante musea en uitgestrekte natuur maken een vakantie in Zuidoost Friesland compleet.

Waterrijk Friesland: vaarschool van Europa

De zon aan de blauwe hemel, ruisend riet en aan de horizon witte zeiltjes boven het groene weiland: een perfecte dag om het Friese water te beleven. Wie aan watersport denkt, denkt aan Fryslân. De vele meren en vaarten, groot en klein. De uitstekende faciliteiten en prachtige dorpen en steden, maken dat de watersporter zich er meer dan welkom voelt. Beginnend of gevorderd watersporter, met of zonder vaarbewijs, iedereen kan in Fryslân terecht. Ondernemers bieden mogelijkheden om het besturen van een zeil- of motorboot onder de knie te krijgen om deze waterprovincie bij uitstek vanaf het water te ontdekken. Leer varen in Friesland op zaterdag 14 april 2012. Een dag speciaal georganiseerd voor iedereen die kennis wil maken met watersport in Friesland!

Waddenland van overvloed

In het Noordwesten van Friesland tussen de Friese (Elf)steden Harlingen, Franeker, Leeuwarden en Dokkum, grenzend aan de Waddenzee, ligt het Uytland; een uitgestrekt plattelandsgebied waar het goed toeven is. Rust, ruimte, weidsheid, afgewisseld met gemoedelijke dorpen en een keur aan kleinschalige recreatiemogelijkheden bieden elk wat wils. Hier kan men op een ontspannen manier kennismaken met de volop aanwezige natuur, cultuur en historie. Ontdek en verken dit Waddenland grenzend aan en ontstaan uit de oude middelzee!

De Friese Elfsteden, rijke historie groot en klein verpakt

De sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart zijn in de Friese Elfsteden zichtbaar. Elke stad heeft haar eigen charme. Ook de grootte verschilt: Sloten telt 900 inwoners, Leeuwarden heeft er meer dan 90.000. Deze bruisende hoofdstad van Friesland, is start- en finishplaats van de Friese Elfstedentocht, maar bovenal Nassau-stad. Een stad met verrassende winkels, boeiende musea, spetterende evenementen en een historisch centrum met meer dan 500 monumenten. En bijvoorbeeld Sneek, een bruisende watersportstad, maar Sneek is meer! De stad is rijk bedeeld met monumenten en oude stadsgezichten, heeft diverse musea, een gezellig en gevarieerd winkelcentrum en is rijk aan terrassen, cafés en restaurants. Alle elf steden bezoeken is Friesland pas echt beleven! Het weer staat schaatsen niet vaak toe, maar minstens zo bijzonder is de route te voet, fietsend, varend of met de auto af te leggen. 

Waddeneilanden, uniek Werelderfgoed

De Waddenzee en de Waddeneilanden vormen een uniek gebied in de wereld. Een ‘wetland’ dat bijzonder is door zijn rust, ruimte en duisternis. Een dynamisch gebied waarin vele vogels, vissen, planten en kleine organismen leven. Bijna nergens ter wereld is het mogelijk om zó relatief veilig de grote natuurkrachten te ondergaan. Beleef deze intense ervaring tijdens een bezoek aan Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog!

Ruim 2 miljoen toeristen weten jaarlijks de provincie Friesland te vinden. Doelstelling van de promotie is dit aantal jaarlijks met 3% te laten toenemen. In Friesland werkt 11% van de mensen in het toerisme en de sector is nu al goed voor ruim 1 miljard omzet.

Delen via

Vergelijkbare berichten