Fryslân’s nieuwe toeristische web portaal online!

‘Het online zetten van dit platform is voor ons ook een symbolische aftrap’, vertelt René van der Weide, directeur van Tourist Info Fryslân.‘Er zijn in Fryslân zoveel initiatiefnemers op het gebied van toerisme en recreatie. Samen gaan we dit platform verder ontwikkelen.’ Het online gaan van het web portaal is de start van dit proces.

 

Ondernemers activeren

De afgelopen tijd heeft de organisatie geprobeerd ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk toeristische ondernemers op het platform vertegenwoordigd zijn. Dit bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn volgens René van der Weide. ‘Ondernemers mogen hun gegevens gratis in de database plaatsen en kunnen dit eenvoudig via het Internet doen. Nu de ondernemers kunnen zien waar hun gegevens geplaatst worden en hoe dit er uit ziet, verwachten we een groei in de aanmeldingen’, aldus René.

 

Veel ondernemers hebben nog geen foto toegevoegd. Dit is jammer want foto’s helpen de toerist bij het maken van de keuze. Daarom is de database zo ingericht dat de bedrijven zonder foto automatisch lager geplaatst worden dan die met een foto.

 

Evenementen

Het evenementenoverzicht is een zeer belangrijk onderdeel van een toeristische site. Op het toeristisch portaal zijn de evenementen van het Fries Uitburo, Friesland Beweegt en Fryslân Marketing gebundeld zodat het een overzichtelijk geheel wordt. Deze evenementen- en activiteitenkalender is zo de meest complete van Fryslân.

 

Nieuwe functionaliteiten

Tourist Info Fryslân blijft de komende tijd nog volop aan het platform werken. Echter wel met de insteek dat ondernemers zelf steeds meer kunnen toevoegen aan het platform. Het wordt bijvoorbeeld binnenkort mogelijk om de beschikbaarheid van accommodaties op het platform te tonen zodat toeristen meteen op de site kunnen boeken. Daarnaast wordt het voor organisatoren van evenementen mogelijk om deze direct op het platform in te voeren.

 

Samen met Recreatieschap de Marrekrite is Tourist Info Fryslân bezig met het opzetten van een routeproject. Het uiteindelijke doel van dit project is om te zorgen voor een digitale kaart waarop toeristen zelf hun route kunnen samenstellen. Toeristen kunnen dan niet alleen kiezen welke afstand ze willen afleggen en hoe, maar ook wat ze onderweg willen doen, zien en/of eten. Het project staat nog in de kinderschoenen maar wanneer het naar wens uitgevoerd wordt kan het één van de middelen zijn die van Fryslân de toeristische topattractie van Nederland maakt.

Delen via

Vergelijkbare berichten