Gebroeders Anker voor Verborgen verleden in Friesland en Zeeland

In Verborgen verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Wie waren hun voorouders, waar kwamen ze vandaan en wat deden ze? Om daar achter te komen, moeten de hoofdpersonen op reis. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. Voor het eerst bij Verborgen Verleden gaan twee mensen op zoek naar hun familiegeschiedenis: de tweelingbroers en advocaten Hans en Wim Anker trappen aanstaande zaterdag de nieuwe reeks af. 

De tweelingbroers starten hun zoektocht in het vertrouwde Friesland bij het Historisch Centrum in Leeuwarden, waar ze op zoek gaan naar het verhaal rondom de zelfdoding van hun opa. Wat volgt is een reis naar het verleden van zeevaarders en een koninklijke tragedie. Ze reizen af naar Zierikzee om het verhaal van hun Zeeuwse voorouders te achterhalen. Een bewogen zoektocht vol nieuwe inzichten, avontuur en natuurlijk het recht.

De nieuwe reeks wordt na gebroeders Anker opgevolgd met Carice van Houten, Lilianne Ploumen, Daan Schuurmans, Dione de Graaff, Joep van Deudekom, Joke Bruijs en Edson da Graça.

Vergelijkbare berichten