Gedeputeerde Douwe Hoogland opent met VR game de ‘Tok about stress’ scholentour op Simon Vestdijk in Harlingen

Provincie Fryslân omarmt de campagne “Tok about Stresskippen scoren beter!”. Gedeputeerde Douwe Hoogland laat weten: “Stress-gerelateerde klachten onder jongeren zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het is mooi dat Arriva hier oog voor heeft en met het project Tok about Stress komt.  Hopelijk kunnen jongeren met behulp van deze game hun stress beter reguleren.”

Vervoerder Arriva is aanjager van de campagne en werkt hierbij nauw samen met de bedrijven Jamzone en Blauwe Zone. Concessiemanager bus bij Arriva, Jacob Dijkstra vertelt: “Vanuit onze gesprekken met het onderwijs kwam heel duidelijk naar voren dat onder andere de coronapandemie een enorm negatief effect heeft gehad op de mentale gezondheid van scholieren en studenten. Omdat wij iedere dag een groot deel van deze jongeren naar school en weer naar huis brengen, wilden wij graag wat voor hen doen. Als maatschappelijk betrokken organisatie proberen we ook op deze manier het verschil te maken.”

Directeur van RSG Simon Vestdijk Harlingen, Gerald Schutte, is blij dat Arriva met deze campagne ook de jongeren op zijn school laat nadenken over stress. “We hebben gemerkt dat corona er flink in heeft gehakt bij jongeren. Dit maakt dat we in het afgelopen jaar en ook met dit initiatief aandacht besteden aan het sociale en emotionele welbevinden van onze leerlingen.”

‘Tok about stress’ scholentour

In totaal gaat de campagne langs bij 10 verschillende scholen. De eindcompetitie van de VR game wordt gespeeld bij NHL Stenden. Van iedere school worden de leerlingen met de snelste tijd uitgedaagd om het tegen elkaar op te nemen. Daarbij valt een trip met vijf vrienden naar Walibi te winnen. Ook de jongeren die dan niet met het spel mee kunnen spelen, maken kans op deze prijs via de quiz op https://www.letstokaboutstress.nl/. Met feit of fabel-stellingen zoals Je maakt je toets beter door stress en Stress is besmettelijk wordt aan de hand van voorbeelden meer uitleg gegeven over stress en de kracht ervan.

Vergelijkbare berichten