Gedeputeerde Friso Douwstra bezoekt ICD-bedrijven

De bedrijven van het ICD dragen bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals grondstofgebruik, energie of gezondheid. Om dit te realiseren zijn hun hightechsystemen nodig. De basis hiervoor is het omzetten van kennis en technologie in unieke hightechsystemen, wat weer leidt tot internationaal concurrerende proposities en marktposities. De ICD-bedrijven introduceren jaarlijks 50 nieuwe producten en creëren werkplekken voor jong technisch talent door het bieden van 275 stageplaatsen voor 45 nationaliteiten. In samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, de hogescholen NHL Stenden, Hanzehogeschool en Windesheim werken we aan het goed opleiden van studenten zodat zij beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Ook werkt het ICD samen met MBO-instellingen in verschillende delen van de regio.

Bedrijfsbezoeken
Het dagprogramma bestond uit bezoeken aan Ventura in Bolsward, ZiuZ in Gorredijk en BD in Drachten. Bij alle bedrijven kreeg het gezelschap een presentatie over het bedrijf en een rondleiding op de werkvloer.

Goede samenwerking

Friso Douwstra: “Het was een goede bijeenkomst met de juiste discussies over zaken waar het echt om draait: Noord-Nederland aantrekkelijk maken voor studenten en young professionals die bij een internationaal succesvol technologisch bedrijf willen werken. Goed om te zien dat de samenwerking met het ICD zo goed verloopt. Als provincie willen we graag een partner zijn voor de partijen en met het ICD zijn er veel mogelijkheden, nu en in de toekomst.”

Delen via

Vergelijkbare berichten