Gedeputeerde Konst geeft startschot voor Tour d’Energie

Tour d’Energie richt zich op bedrijven, scholen en instellingen die samen met medewerkers aan de slag willen met energie besparen. De deelnemers worden tijdens het traject begeleid door een coach van Tour d’Energie. Er zijn diverse trajecten te volgen en de deelnemende organisatie kan kiezen welk traject het beste bij de medewerkers en de organisatie past. Projectbureau A7Westergo, het projectbureau van de provincie Fryslân, is een van de organisaties die subsidie heeft verleend aan dit project.

 

De bijeenkomst werd rond 17.00 uur geopend door Martin Kloet, projectleider Green Deal MKB-Nederland. Vervolgens vertelden Jan Peter Ensing en Yvonne van der Woude van Tour d’Energie hoe de verschillende trajecten van Tour d’Energie werken. Rond 17.30 uur gaf gedeputeerde Hans Konst van de provincie Fryslân het startschot voor Tour d’Energie en nam hij de eerste Tourkit in ontvangst. In de Tourkit zat onder andere een slim registratiepakket dat inzicht geeft in energieverbruik en dat helpt energie te besparen. De bijeenkomst werd afgesloten met een Team Experience die werd beoordeeld door een jury bestaande uit:

– Paul Gesink, duurzaam ondernemer bij Sunrenity en deelnemer Solar Challenge

 

– Trudie Timmerman, eigenaar Led Factory

– Hans Konst, gedeputeerde provincie Fryslân

 

Deze jury zal ook jaarlijks op de Dag van de Duurzaamheid een prijs uitreiken voor het Tour d’Energie-team dat het betreffende jaar het beste heeft gepresteerd.

 

Tour d’Energie en het Koploperproject

Tour d’Energie is een van de initiatieven waaraan projectbureau A7Westergo een bijdrage levert. Het sluit uitstekend aan op het Koploperproject van projectbureau A7Westergo. Het Koploperproject helpt mkb’ers om op een doelgerichte en effectieve manier in 1 jaar duurzamer te ondernemen. Het Koploperproject werkt samen met diverse Friese gemeenten.

 

Het Koploperproject wordt mede ondersteund door projectbureau A7Westergo en de provincie Fryslân. Op www.koploperproject.nl en www.tourdenergie.nl vindt u meer informatie.

Delen via

Vergelijkbare berichten