Gemakkelijk een zakelijke financiering aanvragen: 3 tips

Het afsluiten van een zakelijke financiering is niet altijd even makkelijk. Zeker als het om flinke bedragen gaat, is de financiering verstrekken erg kritisch. De verstrekker wil alles van je weten en wil alle risico’s zoveel mogelijk verkleinen. Als je bijvoorbeeld een zakelijke hypotheek af wilt sluiten, moet je daarom veel informatie aanleveren. Met onderstaande tips maak je dit gehele proces makkelijker voor jezelf.

Tip 1: kies voor een betrouwbare kredietverstrekker

Het is ten eerste absoluut aan te raden om voor een betrouwbare kredietverstrekker te kiezen. Bij zo’n kredietverstrekker weet je precies waar je aan toe bent. Ook weet je dat zo’n verstrekker haar zaakjes op orde heeft, betrouwbaar is en het beste met je voor heeft. Met zo’n partij is het uitermate fijn samenwerken.

Tip 2: zorg ervoor dat je alle cijfers op een rijtje hebt

Je doet er ook verstandig aan om alle bedrijfscijfers goed op een rijtje te hebben staan. Als je een zakelijke financiering aanvraagt, moet je hier veel informatie voor delen. Zo wil de kredietverstrekker alles weten over de prestaties in de afgelopen jaren, maar ook over de prognose voor het komende jaar. En voor de komende jaren, bijvoorbeeld tot 10 jaar lang.

Tip 3: vraag de zakelijke financiering online aan

Wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken? Bij meerdere banken en kredietverstrekkers is het mogelijk om een zakelijke financiering online aan te vragen. Zeker als je een kleiner bedrag nodig hebt, is het aan te raden om dit geheel online te regelen.

Heb je echter een krediet van bijvoorbeeld een paar ton nodig? Dan kun je dit bij de meeste kredietverstrekkers niet online doen. In dat geval zul je bij een kredietverstrekker langs moeten gaan. Het kan ook zo zijn dat de kredietverstrekker bij jou langskomt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Onder aan de streep is een goede voorbereiding absoluut het halve werk. Als je snel en makkelijk een financiering aan wilt vragen, moet je hier het nodige voorwerk voor doen. Zorg ervoor dat alle bedrijfscijfers netjes op een rijtje staan en zorg ervoor dat je een goed verhaal hebt.

Waar heb je precies zoveel geld voor nodig? En op welke manier denk je in de komende jaren aan je betalingsverplichtingen te voldoen? Dat zijn twee vragen waar een kredietverstrekker graag een goed antwoord op ontvangt.

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden