Gemeente Heerenveen wint Collaboration Award 2012

Unieke samenwerking

Wethouder Hartsuiker: ‘Ik ben trots dat Heerenveen de Collaboration Award heeft gewonnen. Dit is een bijzondere erkenning van onze unieke samenwerking in de Light Challenge. Daarom gaan we door in 2013. We zoeken gemeenten en bedrijven in heel Nederland die ambitieus, duurzaam en vernieuwend met openbare verlichting wensen om te gaan en een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid, innovatie en burgerparticipatie’.

Creative City Challenge

Deze prijs is onderdeel van het 'Creative City Challenge' project, dat gedeeltelijk gefinancierd wordt door de Europese Unie. Doel is het bevorderen van creativiteit en innovatie in de Noordzee regio. De jury noemt het Light Challenge project een lichtend voorbeeld van samenwerking tussen publieke en private partners, studenten en de eindgebruikers.

Light Challenge

De Light Challenge is een ontwerpwedstrijd voor een nieuw lichtconcept in een ‘standaard’ woonstraat. In 2011 nam de gemeente Heerenveen het initiatief voor deze wedstrijd. Studenten, bedrijven en inwoners ontwikkelen samen een werkend lichtconcept. In 2013 krijgt de wedstrijd een vervolg en zal breder en grootser van opzet zijn.

Meer informatie over het Light Challenge project op: www.lightchallenge.nl

In de september/oktober editie van OF publiceren we een uitgebried interview met Burgemeester Tjeerd vd Zwan over de economische ontwikkeling van de gemeente Heerenveen.

Delen via

Vergelijkbare berichten