Gemeente Leeuwarden blij met komst Centrum Duurzaam

Opleidingen en voorlichting

Het Centrum Duurzaam past uitstekend bij de ambitieuze doelstellingen van de gemeente en de provincie Fryslân op gebied van duurzaamheid. Het opleidingscentrum wordt met steun van de provincie en Samenwerkingsverband Noord-Nederland gebouwd. ROC Friese Poort gaat er de toepassing van technische innovaties stimuleren door opleiding en bijscholing van vakmensen en voorlichting aan bedrijven en particulieren. Bedrijven stellen demonstratiemodellen beschikbaar en geven gastcolleges. In het Centrum Duurzaam komen zo de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid voor onderwijsdoeleinden beschikbaar. De opleidingen installatietechniek, werktuigbouw, bouw en elektrotechniek van ROC Friese Poort nemen deze duurzame technieken ruimschoots op in hun programma. Studenten kunnen na afronding van hun opleiding hun kennis op dit terrein direct in de praktijk toepassen.

 

Bijscholing en projecten

Ook aan de bijscholing van personeel in de toepassing van duurzame technieken wordt een impuls gegeven. Een aantal bijscholingsprogramma’s is al van start gegaan, bijvoorbeeld over de installatie en aansluiting van zonnepanelen. Momenteel volgen 100 vakmensen een bijscholingscursus in de toepassing van duurzame technieken bij het Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. Bedrijven kunnen ook met projecten over aanpassing van duurzame toepassingen bij het Centrum Duurzaam terecht: in de innovatiewerkplaats werken studenten samen met bedrijven aan het verbeteren de toepassingen van duurzame techniek.

 

Nieuwbouw Centrum Duurzaam

ROC Friese Poort realiseert de komende jaren de huisvesting voor het Centrum Duurzaam aan de Anne Wadmanwei in Leeuwarden. De nieuwbouw wordt uiteraard uitgevoerd met duurzame techniek op het gebied van zonne-energie, aardwarmte, isolatie en energiezuinige verlichting. In het gebouw komt een showroom voor innovatieve duurzame technieken. De bouw van het Centrum Duurzaam zal medio 2014 zijn afgerond.

Delen via

Vergelijkbare berichten