Gemeente Tytsjerksteradiel genomineerd voor landelijke E-Award

Nominatie

Tytsjerksteradiel is één van de negen genomineerden van de in totaal 51 inzendingen. De inzendingen werden beoordeeld op kwantitatieve gegevens als laadpunten en eigen wagenparken van de gemeente, inspirerende en creatieve initiatieven en de communicatie over elektrisch rijden.

Creatief omgaan met elektrisch rijden

Bij Tytsjerksteradiel viel vooral de creativiteit op als het gaat om het stimuleren van elektrisch rijden. Toeristen kunnen de elektrische auto’s huren die gemeenteambtenaren tijdens hun vakantie niet gebruiken. Wethouder Rijpstra: ‘It besparret sawol de toerist as de gemeente jild. Boppedat komme toeristen sa yn kunde mei it elektrysk riden en wy hoopje fansels dat se hjirtroch ek flugger oergean sille op elektrysk riden”.  

Samenwerking

Het elektrisch rijden bij de gemeente is ontstaan in samenwerking met Haaima Peugeot uit Burgum. “De nominatie is een geweldige erkenning voor ons innovatieve beleid, ambtelijke en bestuurlijke moed, uitstekende samenwerking met het lokale bedrijfsleven en creatief omgaan met bescheiden budgetten. Duurzaamheid en goed ondernemerschap zijn een prima combinatie gebleken”, aldus Jaap Melessen, manager afdeling Romte.

Prijsuitreiking E-Award

De E-Award is een initiatief van Natuur & Milieu , in samenwerking met Stichting e-laad, het Formule-E team, het Ministerie van Economische Zaken en Agentschap NL. Naast Tytsjerksteradiel zijn de andere genomineerden gemeente Amsterdam, Rotterdam, Enschede, ’s Hertogenbosch, Hoorn, Utrecht, Texel en Zaanstad. Tijdens de ‘finale’ op donderdag 28 maart in de Jaarbeurs in Utrecht mogen de gemeenten in een ‘pitch’ van 5 minuten, de activiteiten en ervaringen toelichten ten overstaan van de jury, en in aanwezigheid van de overige E-Award-deelnemers. De jury kiest dan de winnaar, die bekendgemaakt wordt op 30 mei tijdens het FET-congres.

Delen via

Vergelijkbare berichten