Gemeenten en ondernemers werken samen aan duurzaamheid

Ondertekening Deelnemersverklaring is startsein voor Koplopersproject Duurzaam Ondernemen A7

Met het Koploperproject willen deze drie gemeenten samen met twaalf bedrijven uit deze gemeenten aan de hand van concrete voorbeelden laten zien dat duurzaam ondernemen niet alleen nodig is, maar ook lonend en boeiend kan zijn. De deelnemende bedrijven worden doorgelicht op duurzaamheid. Nieuwe kansen, verbetermogelijkheden en risico’s worden in kaart gebracht. Deze kansen liggen niet alleen op het gebied van energiebesparing, maar hebben ook betrekking op sociale innovatie. De bedrijven gaan concreet aan de slag met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid en verbeteracties. Zij wisselen ervaringen uit met andere koplopers. De uiteindelijke resultaten worden verwerkt in enkele business cases waarmee ook andere ondernemers uit de regio worden gestimuleerd om werk te maken van duurzaam ondernemen. Het project heeft een looptijd van ongeveer een jaar.

Het koploperproject duurzaam ondernemen A7 is een initiatief van het projectbureau A7Westergo en de gemeenten Heerenveen, Skarsterlân en Súdwest-Fryslân. Advies- en ingenieursbureau DGMR uit Drachten verzorgt de inhoudelijke begeleiding, in samenwerking met de Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

De deelnemende bedrijven zijn: Recreatiecentrum Sneek en Douma Staal BV in Sneek, Schraa Watersport in Woudsend, Melkveehouderij Veninga in Abbega, Oenema Taxi&Groepsvervoer BV, Staal Technisch Centrum, Hoekstra Installatiebedrijf en Hotel Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud in Heerenveen, Snijtech en Verenigde Jouster Drukkerijen in Joure, Holiday Ice BV in Sint Nicolaasga en Villapark Langweer/Langweerder Sloep in Langweer.

Lees alles over het koplopersproject in de duurzaamheid special van OF juni (verschijning 1e week juni)

Delen via

Vergelijkbare berichten