Genomineerden Verkiezing Friese Onderneming 2010 bekend

De finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2010 vindt plaats op dinsdag 27 april a.s. Elzinga BV uit Jirnsum, Incassade Nederland BV uit Leeuwarden en Jongbloed BV uit Heerenveen trekken dan “tegen elkaar ten strijde” om de titel “Friese Onderneming van het Jaar 2010”.

Elzinga B.V.

Elzinga B.V. is kleuren, herstellen en beschermen. Met in totaal 65 medewerkers houdt de onderneming zich bezig met schadeherstel, carrosserieonderhoud, schilderwerken, jachtcoating, stralen en coaten, industrieel spuitwerk en reclame. Elzinga is een familiebedrijf dat al sinds 1860 in Jirnsum gevestigd is en groot- en kleinschalige projecten verricht voor opdrachtgevers uit het gehele land, maar ook daarbuiten. Al sinds de jaren zeventig is het Ministerie van Defensie een vaste opdrachtgever, maar ook voor het Amerikaanse en Engelse leger zijn opdrachten verricht. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staan bij Elzinga hoog in het vaandel. Speerpunten zijn het minimaliseren van milieubelasting in productieproces, veiligheid en deskundigheid bij medewerkers, innovaties en respect voor de samenleving. Elzinga werkt met High Solid- en watergedragen lakken en de meest zuinige apparatuur. Via speciale filterinstallaties worden alle afvalstoffen zorgvuldig gescheiden en wordt het straalmiddel van het gritstralen meerdere malen hergebruikt. Elzinga staat onder leiding van de 4e generatie en viert dit jaar haar 150 jarig bestaan.

Incassade Nederland B.V.

Incassade Nederland B.V. is een toonaangevende professionele creditmanagement organisatie die in heel Nederland werkzaamheden verricht van facturatie, pré-incasso, minnelijke incasso tot en met gerechtelijke incasso. Het van oorsprong Friese bedrijf, opgericht in 1976, heeft de ambitie om naast de in 2007 succesvol geopende vestiging in Amsterdam ook vestigingen in de rest van Nederland te openen. Incasso- en deurwaarderskantoren hebben over het algemeen een negatief imago. Incassade doorbreekt dit beeld door als eerste in de branche een duurzaamheidsverslag uit te brengen. Zij onderscheidt zich ten opzichte van andere incasso- en deurwaarderskantoren middels haar kernwaarden: innovatief, duurzaam en eigenzinnig. Duurzaamheid staat bij Incassade al jaren centraal. Het hoofdkantoor in Leeuwarden en haar vestiging in Amsterdam zijn onder andere voorzien van een grondwaterpomp en bewegingssensoren. Daarnaast hecht Incassade veel waarde aan duurzaamheid op het gebied van ‘people’ door mensen op een correcte en respectvolle manier te behandelen. Dit komt tot uiting in de gehanteerde procedures. Ontruimingen vinden bijvoorbeeld alleen plaats in uiterste gevallen. Van administratie tot deurwaarders, de 130 medewerkers dragen ieder hun steentje bij aan een duurzaam Incassade.  

Jongbloed B.V.

Jongbloed B.V. is een zelfstandige onderneming met ongeveer honderd ondernemers, die uit twee business units bestaat. Het grafisch bedrijf is wereldwijd marktleider in het verwerken van uiterst dunne papiersoorten en staat bekend om haar hoge kwaliteitsniveau en bedient in een nichemarkt mondiaal een aantal klanten door met hen een langdurige samenwerking aan te gaan. De uitgeversgroep is in de Nederlandse markt de productspecialist voor Bijbelse en Bijbelgerelateerde producten. Het bedrijf bestaat al sinds 1862 en is midden jaren negentig van Leeuwarden naar Heerenveen verhuisd. Rentmeesterschap vormt een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering. Het gebruik van FSC gecertificeerd papier en het werken volgens het WCM-programma, waarmee productieverliezen tot het minimum worden beperkt, geven daar invulling aan. De ontwikkeling van de dwarsligger, een compleet boek van 8 bij 12 centimeter dat overdwars wordt gelezen, past daar ook in. Door gebruik te maken van dundrukpapier past een dwarsligger 6 tot 8 keer in een ‘normaal’ boek. Met de dwarsligger won Jongbloed de prestigieuze NIMA Excellence Award in de categorie Innovatie.

Presentatie BCD 2010

De drie genomineerde ondernemingen Elzinga B.V., Incassade Nederland B.V. en Jongbloed B.V. zullen zichzelf, op dinsdagmiddag 23 maart a.s. om 17.00 uur, presenteren op de stand van de Kamer van Koophandel Noord Nederland op de Bedrijven Contact Dagen Friesland in het WTC Expo te Leeuwarden.

Finale

De finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2010 vindt plaats op dinsdag 27 april a.s. in het Distributiecentrum van Poiesz Supermarkten BV in Sneek. De drie genomineerden zullen door een vakjury worden ondervraagd. Ook het publiek zal haar stem kunnen laten gelden. De prijs, speciaal vervaardigd door Koninklijke Tichelaar Makkum, zal worden uitgereikt door John Jorritsma, Commissaris der Koningin in Fryslân. Omrôp Fryslan zal in een rechtstreekse uitzending verslag doen van de finale.

Jury

De jury voor de beoordeling van de Friese Onderneming van het Jaar 2010 bestaat uit: Sjoerd Galema, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Fryslân (juryvoorzitter), Ids van der Weij, Managing Director Friesland Bank Investements, Hans Snijder, Hoofdredacteur Leeuwarder Courant, en
Anne Jan Zwart, Directeur ECOstyle BV.

Founders

De Verkiezing wordt mogelijk gemaakt door: Deloitte, Friesland Bank, Friesland Lease, De Friesland Zorgverzekeraar, Kamer van Koophandel Noord Nederland, Nauta EvenementenCommunicatie, NDC Mediagroep, Randstad, Stenden Hogeschool en de Provincie Fryslân.

Delen via

Vergelijkbare berichten