Gezocht: Friese Podcasts

Uit recent onderzoek is gebleken dat er duizend keer (!) meer Nederlandstalige podcasts zijn dan Friestalige. Om deze onbalans te doorbreken, krijgen getalenteerde makers de unieke kans geboden om een Friestalige podcastshow met meerdere afleveringen te creëren voor jongvolwassenen. Het Podcastlokaal uit Leeuwarden nodigt makers uit om hun ideeën in te dienen en samen een eigen show te realiseren. Het Podcastlokaal staat klaar om te begeleiden en te adviseren gedurende het hele proces.

“Er zijn veel Friese jongvolwassenen binnen en buiten Friesland en het is belangrijk om ook voor hen om de verbinding met hun cultuur te kunnen behouden door meer Friestalige podcasts te produceren,” aldus mede-oprichter Marco Bottenberg. “Daarnaast is dit een unieke kans voor makers om zichzelf te laten zien. Podcasts zijn een blijvend iets in de media en daarom is het mooi om te kijken hoe creatief de mensen zijn als ze de middelen hiervoor krijgen.”

Het traject is een samenwerking tussen Provincie Fryslân en Het Podcastlokaal. Onderzoeken die hieraan voorafgingen zijn uitgevoerd door de afdeling Cultuur binnen de provincie.

Aanmelden voor dit traject kan via hetpodcastlokaal.nl/frysk en kan tot en met 25 juli. Op de website wordt een uitleg gegeven over het traject en verdere informatie.

Het Podcastlokaal

Het Podcastlokaal is een bedrijf dat podcasts voor andere organisaties produceert en is gevestigd in Leeuwarden. Het bedrijf is opgericht in 2022 en produceert voor verschillende instellingen zoals De Friesland Zorgverzekeraar, 11fountains en VanHall Larenstein.


Vergelijkbare berichten