Goede cranberryoogst door koud voorjaar

augustus 20, 2010

Joop is een liefhebber van zijn vak. Het oogsten van je eigen grondstof, het drogen, sorteren en invriezen en de vele producten die van cranberries gemaakt kunnen worden, zorgen voor veelzijdigheid.

Zijn eigen loopbaan is net zo veelzijdig. Geboren en opgegroeid op Terschelling ging Joop naar de zeevaartschool. Want: “Dat deed iedereen in die tijd.” Jarenlang voer hij op zee, runde daarna zijn eigen transportbedrijf en in 1990 vroeg de eigenaar of hij bedrijfsleider wilde worden bij Cranberry Terschelling.
“De eigenaar, Mast, had het cranberrybedrijf in 1988 overgenomen van de gebroeders Bolt. Die waren in 1965 begonnen met het kweken en verwerken van de bessen”, vertelt hij. In 2001 nam Joop Cranberry Terschelling over van de heer Mast.

“Het verwerken gebeurt sinds drie jaar grotendeels in Harlingen”, vertelt hij.
 
Lees het hele verhaal in Terschelling Magazine, editie najaar

Delen via

Vergelijkbare berichten