Gratis elektrisch rijden en varen op de Botenbeurs Friesland

Van 10:00 tot 17:00 uur kunnen de bezoekers van de Botenbeurs op een laagdrempelige manier kennis maken met elektrische voertuigen. Het ‘Beleefplein Elektrisch Vervoer’ ligt bij het Mollemaklooster, naast de Waterpoort. De elektrische voertuigen die gratis getest kunnen worden zijn de steps van Motion Innovation, de scooters van MPI-NL, de fietsen van Jan Terpstra Cycling World en twee elektrische auto’s; de Mitsubishi i-MiEV van Autobedrijf De Boer en de Think City van de Provincie Fryslân.

Drive4Electric geeft informatie over subsidies en andere (financiële) voordelen die de aanschaf van een elektrisch voertuig met zich mee brengt. “Mensen horen veel over elektrisch rijden, maar hebben het vaak zelf nog nooit ervaren,” zegt Jasper Verhoef, projectleider bij Drive4Electric. “Het is een hele nieuwe beleving. De elektrische auto is snel, stil en heel zuinig. De technologie is het nieuwste van het nieuwste en de modellen zijn hip en trendy. Dit is de techniek van de toekomst.”

De SEFF, Stifting Elektrysk Farre Fryslân, laat zien welke voordelen een elektrische boot biedt. “Dat is helemaal een fantastische ervaring,” vertelt Verhoef. “Dan dobber je op het water zonder het geluid van een pruttelende motor op de achtergrond. Wat het extra aantrekkelijk maakt, is dat je het water niet vervuilt.” De elektrische boten waarmee op de Botenbeurs proefritten kunnen worden gemaakt, zijn afkomstig van De Stille Boot, Zuidwestersloep, Arka, Denatech, en Noflik Yachting.

Een week later, op zaterdag 21 mei, staat het promotieteam met het ‘Beleefplein Elektrisch Vervoer’ in Akkrum op de Reuzedei. Het thema van die dag is ‘energie van de toekomst’. Drive4Electric en de SEFF zijn aanwezig om elektrisch rijden en varen te promoten.

Drive4Electric is een projectbureau van de Provincie Fryslân om elektrisch rijden en varen in Fryslân te stimuleren. De organisatie is in 2008 opgericht om het elektrisch vervoer van de grond te krijgen. Naast duurzaamheid is het scheppen van werkgelegenheid een belangrijk onderdeel van de doelstelling.
www.drive4electric.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten