Greidesessie Oldeberkoop succesvol

Maar liefst 16 deelnemers met ideeën bogen zich, samen met LF2018 en de organisatie Gave Dingen Doen, in het mfa Mejander over mogelijke kansen binnen deze regio. Naar blijkt voorzien meerdaagse evenementen in een grote behoefte en het loont naar onze regio af te reizen. Tevens lokt een meerdaags evenement synergie van samenwerkende recreatie en toerisme ondernemers en organisatoren uit. En biedt het ruime mogelijkheden om de regio breed te promoten, niet alleen voor 2018 maar als legacy ook daarna. Daarbij brengt een dergelijk evenement relatief veel bestedingen met zich mee in verblijf én consumptie.

Doelgroepen, mogelijke evenementen, locaties en dergelijke, het werd allemaal ruimschoots besproken. De deelnemers bedachten 134 ideeën, waarvan ze een aantal daarvan in een drietal concepten verder uitwerkten. In deze conceptplannen komen ook camperaars als belangrijk te werven doelgroep uit de bus en werd een Stellingwerver Festival in onder meer Oldeberkoop-Makkinga als kansrijk evenement genoemd. Juist een groep als geheel maakt het mogelijk de geformuleerde ambities voor 2018 én daarna uit te voeren. Een aantal initiatiefnemers start al acties richting 2018.

Vrijdag 28 juli onderzoeken de initiators van de LF2018 Greidesessie wat de volgende stappen zijn, waarbij als mogelijk vervolg gedacht wordt aan het organiseren van een startavond. Alle deelnemers van de Greidesessie, en iedereen die verhinderd was, ontvangen in ieder geval over enkele maanden de uitnodiging om de vorderingen met ieder te delen. Voor diegene die zich graag aansluit: neem contact op met info@O18.nl Europa 2018.

Delen via

Vergelijkbare berichten