Grijmans Advocatuur & Mediation gaat op in Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten

Fer Grijmans staat sinds 1991 geregistreerd op het tableau van advocaten en als het aan hem ligt komen daar nog heel wat mooie jaren bij. “Het is een prachtig vak waar ik nog lang niet op uitgekeken ben”, zegt de – nu nog – eigenaar van Grijmans Advocatuur & Mediation. Nu nog? Inderdaad. Want vanaf 1 juli wordt het bekende advocatenkantoor uit Bolsward overgenomen door het al even gerenommeerde Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten uit Leeuwarden.

“Officieel is het een overname, maar zelf spreken we van een geruisloze transitie”, zegt Jelmer de Vries die woonachtig is in Workum en voor Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten de dagelijkse kantoorleiding op zich zal nemen. Bestaande en nieuwe cliënten zullen het samengaan níet of nauwelijks opmerken. Juristen, advocaten en secretaresses. Alles wordt overgenomen, alles blijft bij hetzelfde. Fer Grijmans blijft zijn werk als strafrechtadvocaat doen en het ‘Grijmans Advocatuur’ op de gevel blijft de komende tijd ongemoeid. Maar onder de nieuwe correspondentie zullen we vermelden dat Grijmans Advocatuur onderdeel uitmaakt van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten.

Advocaat zijn is méér dan een fulltime job

Fer Grijmans kijkt tevreden terug op zijn besluit om Grijmans Advocatuur voor overname aan te bieden. “Het runnen van een goedlopend advocatenkantoor had ik nog jaren kunnen doen. Echter de combinatie van strafrechtadvocaat met het ondernemerschap, wordt nu eenmaal zwaarder naarmate je ouder wordt”. Deze zomer wordt Fer zestig. “Hoewel leeftijd slechts een getal is, heb ik jaren geleden al besloten om mijn leven vanaf mijn zestigste wat anders in te richten. Advocaat zijn, is méér dan een fulltime job. Het is topsport. Vandaar mijn keus om Grijmans Advocatuur over te doen aan Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten. Vanaf 1 juli ben ik vrijgesteld van het ondernemerschap en kan ik mij volledig focussen op het strafrecht”.

IJzersterk pact

Wie ook zeer tevreden is, is Jelmer de Vries, die de overname als een mooie uitbreiding ziet met een meerwaarde voor de regio. “Het opgaan van Grijmans Advocatuur in Van der Sluis, van der Zee & Kalmijn Advocaten maakt een ijzersterk pact. Met een bezetting van 12 advocaten en 4 juristen dekken we eigenlijk alle rechtsgebieden af waarmee iedereen met een (dreigend) conflict beschikt over een full service advocatenkantoor op fietsafstand met een laagdrempelig karakter”, zegt De Vries. “Cliënten – zowel particulier als zakelijk – profiteren dankzij de nieuwe setting van een schat aan ervaring en bewezen expertises. Ati van der Pol van Van der Sluis, van der Zee & Kalmijn Advocaten neemt de mediationpraktijk van Milan Grijmans over, de eerste mediator in Friesland die zich aansloot bij een advocatenkantoor. “Zo kunnen partijen die gezamenlijk een conflict willen oplossen en daarbij ondersteuning zoeken nog altijd bij ons terecht.”

Resumerend, vanaf 1 juli…

Met ingang van 1 juli is de overname een feit. De naam Grijmans Advocatuur blijft en maakt vanaf dan onderdeel uit van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten. Fer Grijmans blijft zich op deze plek als strafrechtadvocaat én als specialist vervoersrecht inzetten. Er is geen overdracht van dossiers; dat wil zeggen dat huidige cliënten hun vertrouwde jurist behouden. “En wat blijft, is natuurlijk onze laagdrempeligheid”, besluit De Vries.

Vergelijkbare berichten