GrootSneek organiseert verkiezingsdebat Sudwest-Fryslan

Een debat ‘to separate the boys from the men’, een debat waar spierballentaal en verkiezingsleuzen om zieltjes te winnen taboe zijn. Waar klare taal wordt gevraagd, sterker nog geëist. En laat dat maar aan gespreksleider Eelke Lok over; die heeft de messen geslepen. Publiek is van harte welkom, maar vol is vol aldus mede organisator en eigenaar van GrootSneek Wim Walda.

Onderwerpen/stellingen/vragen

Het is de bedoeling dat de lezers van GrootSneek onderwerpen of concrete vragen aandragen, waar ze van de lijsttrekkers graag een antwoord op willen hebben. Om een voorbeeld te geven van een goede en een foute vraag: Fout = Hoe denkt u over het sociale domein in de komende tijd ?  Goed = Hoe gaat u zich sterk maken om Sneek aantrekkelijker te maken voor bezoekers?  Of …Hoe wil uw partij omgaan met  de afschrijvingen op de grondexploitatie van SWF?

Onderwerpen, vragen en stellingen voor de lijsttrekkers kunt u sturen naar info@grootsneek.nl onder vermelding van GrootSneek debat.

Het programma

  • 19:30 uurInloop, bijkletsen, kopje koffie (van het huis)
  • 20:00 uur – Lijsttrekkersdebat onder leiding van Eelke Lok (debat is op Twitter te volgen via @GrootSneek  hashtag: #GSdebat
  • 21:15 uur – Pauze
  • 21:30 uur – Vervolg met verdieping op deel 1 van het debat en/of vragen die via Twitter zijn binnengekomen via hashtag #GSdebat of het publiek.
  • 22:00 uur – Score en Nazit
  • 22:30 uur – Einde

Spelregels

De lijsttrekkers in kwestie krijgen vanaf het moment dat de vraag aan hen is gesteld anderhalve minuut de tijd om hun punt te maken. Mochten ze in verkiezingsretoriek vervallen, dan helpt Eelke Lok ze er ‘fijntjes’ aan herinneren dat dat niet de bedoeling is. Na exact anderhalve minuut gaat de bel en dan is het ‘schluss’. Circa twintig mensen uit het publiek krijgen een onderwerpenformulier en mogen per onderwerp de ondervraagde lijsttrekkers een score geven van 1 t/m 10 (1 = slecht en 10 = uitmuntend). Aan het eind van het debat worden de algemene indrukscijfers bij elkaar opgeteld en krijgt de winnaar de hoofdprijs en de slechtst scorende politicus de aanmoedigingsprijs.

Delen via

Vergelijkbare berichten