Harlingen gaststad Tall Ships Races 2026

Wederom heeft de Engelse organisatie STI gekozen voor Harlingen als gaststad voor de Tall Ships Races. De internationale vloot verplaatst zich langs verschillende Noord Europese steden. In 2026 zullen de unieke zeilschepen aanleggen in de Friese havenstad. Sinds 2014 is Harlingen om de vier jaar gaststad geweest voor het maritieme evenement dat honderdduizenden bezoekers trekt. De Tall Ships Races Harlingen 2026 vinden over drie jaar plaats van 3 t/m 6 juli.

Burgemeester Ina Sjerps is trots en blij dat STI weer heeft gekozen voor Harlingen als gaststad voor de The Tall Ships Races: “Ik zie er naar uit om in 2026 weer honderdduizenden bezoekers te mogen verwelkomen. We laten zien wat Harlingen allemaal te bieden heeft en hoe duurzaam we zo’n groot evenement kunnen neerzetten. We gaan er gezamenlijk een prachtig maritiem festival van maken!”

Viermaal succes

“Na de succesvolle edities van 2014, 2018 en 2022 was het best wel spannend om nogmaals mee te willen doen”, aldus Stichting Harlingen Sail voorzitter Sjaak Smeding. “Met de steun van de gemeenteraad hebben we in een kort tijdsbestek samen met de gemeente een prachtig bidbook geproduceerd. Het is natuurlijk fantastisch dat we met deze toezegging ook in 2026 de Tallships weer in Harlingen mogen verwelkomen. In de aanloop naar het evenement zullen we verder ook extra aandacht besteden aan het thema Sail Inzicht, een educatief maritiem programma voor alle basisschoolkinderen en onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs in Harlingen. Daarnaast staan we te popelen om met een mooi programma de Frisian Tallships Club te starten.”

Ocean of experience

Het thema voor de 2026 editie is Ocean of Experience. Een thema wat de nieuwe trainees hopelijk aanmoedigt om op zee, aan boord en in de havens actief op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen, invalshoeken en ideeën. Om niet te focussen op wat er niet is, maar om te onderzoeken wat er wél is. Jongeren die in 2026 tussen de 15 en 25 jaar zijn en interesse hebben om deel te nemen als trainee aan de Tall Ships Races Harlingen, kunnen zich vanaf komende zomer opgeven via de website harlingensail.com

Foto: Edwin Kooren

Vergelijkbare berichten