Harlinger Bram Visser terug van studiereis in Sint Peterburg

Bram Visser kijkt met veel genoegen terug op de korte studiereis naar Sint Petersburg. “Ik wilde daar heel graag naartoe”, geeft hij aan. “Hoe vaak krijg je nou de kans om naar Rusland af te reizen. Alles was geregeld. En ik dacht: wie weet haal ik er nog wat werk vandaan.”

De studiereis was een samenwerking van het ministerie van Economische Zaken, Business Development Friesland, Syntens uit Leeuwarden en het Noordconnect House in Sint Petersburg. Laatstgenoemde is een gedeelde kantooraccommodatie in Sint Petersburg voor Noord-Nederlandse bedrijven die de Russische markt willen aanboren.

‘Matchmaking’

Het doel van de reis was een beurs waarop de vooral Noord-Nederlandse bedrijven zich konden presenteren. De organisatie had zelf een Russische folder gemaakt van Vissers bedrijf. Een onderdeel van de beurs was het ‘matchmaking’. “We hadden vooraf allemaal ons bedrijfsprofiel opgestuurd en aan de hand daarvan waren er Russen die een gesprek met ons wilden aangaan met het doel om te onderzoeken of we iets voor elkaar konden betekenen”,aldus Visser. “Ik heb zes gesprekken gevoerd. We hadden allemaal onze eigen tolk, meiden van de universiteit. Zij spraken goed Engels. Of de gesprekken iets opleveren? Ik heb geen idee. Interessanter waren de gesprekken met mijn reisgenoten. Met een paar heb ik nog contact en ga ik zaken doen. Daar komt zeker werk van.”

Lees het gehele verhaal in OF Magazine, augustus

Delen via

Vergelijkbare berichten