Ondernemend Friesland nieuws

Health2Work uit Surhuisterveen genomineerd voor Nationale Zorginnovatieprijs

Health2Work uit Surhuisterveen genomineerd voor Nationale Zorginnovatieprijs

De 4-Senses Akoestische Stoel van het bedrijf Health2Work uit Surhuisterveen is genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. De prijs is een initiatief van Health-Holland en 9 regionale netwerken op het terrein van gezonde innovaties. De innovatie van Health2Work is voorgedragen door Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) als finalist namens Noord-Nederland en neemt het in de finale op tegen 9 genomineerden uit andere delen van het land.

4-Senses akoestische stoel stimuleert een veilige omgeving
De 4-Senses Akoestische stoel richt zich op het verminderen van omgevingsprikkels voor cliënten die hier gevoelig voor zijn. Zodra je plaatsneemt in de stoel, ervaar je een veilig en geborgen gevoel doordat de stoel zich als een cocon om je heen vormt. Geluidsprikkels uit de omgeving worden gereduceerd door de akoestische werking van de stoel. Ingebouwde geluidsboxen spelen rustgevende muziek af en de stoel heeft speciale verlichting die in allerlei kleuren naar eigen behoefte afgesteld kan worden. De akoestische stoel stimuleert een ontspannen sfeer en biedt uitkomst bij stress. De 4-Senses is inmiddels een halfjaar op de markt en staat reeds bij verschillende zorginstellingen. Ook wordt een toepassing verkend in het onderwijs en kantoortuinen.

 

Praktijksituatie leidt tot idee van de Akoestische stoel
De stoel is ontwikkeld door Jasper Manenschijn, ergonomisch adviseur bij Health2Work. In de praktijk kwam Jasper vaak situaties tegen waarin cliënten als een domino-effect de prikkels en de onrust overnemen van een overprikkelde cliënt. Deze situatie liet Jasper niet los en leidde tot de ontwikkeling van de 4-Senses akoestische stoel. Jaspers’ zoon Julian mocht het prototype van de stoel als eerste uitproberen. Julian (14) heeft autisme en een verstandelijke beperking. Als hij uit school komt heeft hij doorgaans ruim twee uren nodig om bij te komen van alle prikkels die hij die dag heeft ervaren. Hoe anders was dit toen hij de akoestische stoel mocht uitproberen: ‘Julians’ onrust verdween vrijwel meteen, hij had geen tijd nodig om te acclimatiseren. En dat niet alleen, de stoel had de rest van de dag een positieve uitwerking op Julian! Fantastisch, dat is precies waar je het voor doet!’ Inmiddels is de stoel volop in productie en kunnen meerdere zorginstellingen de positieve gevolgen van de akoestische stoel ervaren.

 

Nationale Zorginnovatieprijs

De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. De winnaar van de vakjuryprijs ontvang een geldprijs van € 10.000. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldprijs van € 5.000. Het publiek kan vanaf woensdag 12 februari stemmen via www.zorginnovatie.nl

 

Foto: Daan Bultje (links) overhandigt de oorkonde namens HANNN aan Jasper Manenschijn van Health2Work.

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling