Het gemak van bouwmanagementsoftware in de cloud

Internationale ambitie

Bouw7 weet niet alleen in Nederland veel klanten te vinden; ook wordt het bedrijf door steeds meer buitenlandse bouwers gevonden. “De vraag vanuit het buitenland naar slimme en innovatieve bouwsoftware is enorm”, zegt Jongsma. “Internationalisering van het platform staat de komende tijd dan ook op de roadmap. Het is geweldig om te zien dat we nu al klanten in Duitsland, België en Spanje hebben.”

Ambities genoeg dus bij Jongsma en zijn team. Die ondanks alles nuchter blijven, maar wel zelfverzekerd. “We weten zeker dat ons product het beste is. En daarnaast ook nog eens zeer betaalbaar. Bouw7 levert onze klanten heel veel voordeel op, terwijl ze maar een fractie kwijt zijn van de investeringen in dure softwarepakketten die onze concurrenten op de markt brengen. Ons systeem kost slechts 1 euro per gebruiker per dag, het levert de ondernemer ook nog veel besparingen op.”

Veiligheid en veelzijdigheid 

Wat zijn die voordelen dan? “Ten eerste staan alle gegevens – uiteraard op en top beveiligd – in de cloud. Dat betekent dat ze overal opvraagbaar én bewerkbaar zijn, onafhankelijk van wat voor device er gebruikt wordt. Het werkt perfect op laptop, tablet én mobiele telefoon. Het is echt een alles-in-één-platform, dat ook gemakkelijk te koppelen is met bijvoorbeeld verschillende ERP-systemen. Zo heeft de gebruiker één centraal punt voor al zijn informatie, en hoeft hij onderweg niet met allemaal spreadsheets of andere papieren in de weer.”

Inspelen op verandering
Jongsma en zijn mede-initiatiefnemers begonnen in 2014 met het veranderen van de administratiestroom in de bouwsector. Die sector is van oudsher traditioneel georganiseerd, maar die manier van werken past niet meer goed bij de huidige tijd. Immers: er zijn steeds meer kleinere bedrijven en verschillende toeleveranciers. En vergeet ook niet de toegenomen hoeveelheid zzp’ers in de bouw. De systemen van al deze verschillende eenheden zouden eigenlijk één-op-één met elkaar moeten kunnen samenwerken. Dat was het begin van wat in 2015 Bouw7 werd gedoopt: een app die iedere gebruiker kan installeren op Android- en iOS-apparatuur. “Geen gedoe met installatie-cd’s enzo, de gebruikers is meteen 24/7 up-to-date.”

Bouw7 neemt gebruikers veel werk en andere rompslomp uit handen. “Werkstaten, urenregistratie, planning en facturatie. Maar ook relatie-, document- en projectbeheer: alles is in feite heel overzichtelijk te maken. Bovendien is Bouw7 gemakkelijk te koppelen met bestaande boekhoudingssoftware. Denk bijvoorbeeld aan Afas, Exact en Yuki.”

De Friezen geloven heilig in de kracht van digitaal delen: “Wij stellen bijvoorbeeld onze zogenaamde API beschikbaar voor ontwikkelaars. Zij kunnen dan met de codes van ons systeem aan de slag, om voor hen passende mooie en nieuwe oplossingen voor hun klanten te maken. Dit soort initiatieven zijn de toekomst.”

Delen via

Vergelijkbare berichten