Het succes van Arjen Rusticus

De Walrus, nu ook succesvol in Leeuwarden

Lekker uitgebreid lunchen, heerlijk dineren, genieten van een koffietafel of gewoon met wat vrienden ‘ouwehoeren’ onder het genot van een biertje en wat bitterballen. Bij De Walrus is er voor elk wat wils, benadrukt eigenaar Arjen Rusticus (35). Het succes van Sneek is nu ook het succes van Leeuwarden.

 

Vertel eens wat over De Walrus?
“Dat is een heel mooi sfeervol ingericht grand café, waar iedereen terecht kan, overdag en ’s avonds. Hoewel het een heel groot pand is doet het door de vele hoekjes en kamertjes toch heel gezellig aan.”

Wat zijn jullie sterke punten?
“We hebben een snelle en fantastische keuken. Die is ingericht op veel bezoekers. Tijdens de zomer moeten we zonder problemen tweehonderd mensen op terras kunnen bedienen. Ook de verhouding prijs/kwaliteit klopt gewoon. We onderscheiden ons tevens door het gevarieerde aanbod en de vlotte bediening. Je kunt hier lekker eten, genieten van een koffietafel en tot diep in de nacht borrelen. Maar we hebben ook vergaderzalen en ruimten voor grote feesten.”

Wat is het leukste aan het vak?
“Mensen blij maken.”

Hoe en waar is het allemaal begonnen?
“Mijn droom was het hebben van een eigen café. Zes jaar terug begon ik in Leeuwarden met De Rus. Samen met Bas Hollenberg (van De Lachende Koe in Sneek, een eerder in Leeuwarden) begon ik drie jaar terug de Walrus in Sneek. In heel korte tijd hebben we een enorme goede naam opgebouwd. Maar we zijn ook behoorlijk actief, doen altijd aan alle activiteiten mee. Dat helpt.”

Sinds wanneer zitten jullie in Leeuwarden?
“We zijn hier op 23 november 2009 open gegaan.”

Waarom gekozen voor tweede vestiging in Leeuwarden?
“Omdat hier nog niet zoiets als De Walrus zat. En we hebben altijd al naar dit pand gekeken. Hier zat eerst de Ierse Pub. Wij dachten: Als dat vrij komt, kunnen we ons succes in Sneek kopiëren naar Leeuwarden. Dit plein hier is trouwens echt het mooiste stukje van de stad en de horeca die hier zit vult elkaar ook heel goed aan.”

Wat is jouw favoriete plek in Leeuwarden?
“De Rus. Daar ben ik verliefd op. Het is de plek, het pand. Er gebeurt daar altijd wat.”

Je mag twee uren doorbrengen op een terras op de Nieuwstad. Wie zit er naast je?
“Met Fokke en Bas. Ik ben gek op die gasten. Dat zijn vrienden voor het leven. Ik kan me niet één moment bedenken dat ik het niet gezellig heb met die twee. Ze zijn totaal verschillend, maar erg leuk.”

BRON: www.vvvleeuwarden.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten