Het verleden

Het verleden is soms mooi. Ik heb het niet over die irritante SP of PVV-sentimenten van vandaag de dag, hoor. Dat dwepen met de tijd dat pensioenen nog écht verzekerd waren, de Grieken nog lekker onderdrukt werden en de gulden het kaboutertje in de monetaire wereld was? Nee, ik word daar een beetje misselijk van. Ik heb het gewoon over beelden. Alles draait om innovatie. Maar soms verlang ik naar de iconen uit mijn jeugd. Voetballers met bakkebaarden. Minimalistische stoelen zonder franje. Auto’s met kleine ronde koplampen. En ach gut, die prachtige witte randjes om de foto’s in het familiealbum. Ik mis ze.

 

En: ik ben de enige niet. Massa’s mensen hebben er last van. De iPhone webapplicatie (App) Hipstamatic haakt er op in. De app, die je telefoon als het ware omtovert tot vintage camera is immens populair. Retrofoto's worden massaal geüpload op social media als Facebook, Flickr en Twitter. Daar gaan we bij OF overigens aan mee doen. U kunt er zelfs een flinke prijs aan over houden. Ergens rond pagina 29 leest u er meer over.

 

Het verleden bracht ons allen wat we nu hebben. Met de aankomende vakanties gun ik u als ondernemer dat u daar op het strand eens bij stil kunt staan. Dat u tussen de cocktails door even die akelige recessie kunt vergeten en met trots en zelfreflectie na kunt denken over wat u heeft bereikt. Mocht u dan door sentimenten worden overvallen, of ineens toch het idee hebben dat gekke Geert het allemaal goed heeft gezien dan geef ik u graag één tegeltjeswijsheid mee, voor op het kastje van uw caravan of tent: het verleden moet een springplank zijn, geen hangmat.

 

Ik wens u een fijne vakantie, waar dan ook in (een verenigd) Europa.

Delen via

Vergelijkbare berichten