Hoe het Friese Fiets-Fun duurzaam door heel Europa fietst

Fiets-Fun uit Harlingen is een relatief nieuwe aanwinst van de reisorganisatie van Joost Bakker, naast Rederij Vooruit. Fiets-Fun is in Nederland dé pionier op het gebied van onvergetelijke fietsvakanties voor fietsliefhebbers van alle leeftijden. Joost Bakker wil hiermee inspelen op de trend naar meer duurzame vakanties. Fietsvakanties bieden niet alleen avontuur en plezier, maar zijn ook een duurzame manier om Europa te verkennen. Door te kiezen voor fietsen als vervoermiddel, vermindert de ecologische voetafdruk en draagt men bij aan het behoud van natuur met minder belasting van het milieu voor toekomstige generaties.

Joost Bakker over Fiets-Fun: “Sinds 1968 heeft onze familie Rederij Vooruit en we zijn inmiddels gegroeid tot de grootste rederij van de bruine zeilvloot in Noord-Nederland. Waar ik enorm veel energie van krijg is dat mensen die aan boord stappen enorm genieten van het Wad en de ontspanning. Omdat ik verbreding zocht ben ik op zoek gegaan naar een reisorganisatie die actieve reizen aanbiedt. In Fiets-Fun heb ik dat gevonden en inmiddels draaien we een aantal jaren.”

Fiets-Fun ontwikkelt en biedt fietsvakanties die geschikt zijn voor het hele gezin in Nederland, België, Frankrijk, Denemarken, Duitsland en Oostenrijk. Flexibel en met veel vrijheid, want de reiziger bepaalt zelf het gezelschap en vertrekdata. Nogmaals Joost Bakker: “Wat ik zie is dat er veel belangstelling is voor duurzame vakanties met veel vrijheid. Gezien de grote hitte in de Zuid-Europese landen zien we nu een sterke stijging in de aanvragen. Onze bestemmingen zijn goed te doen en naar wens verplaatsen wij de bagage, ook hebben wij nog voldoende aanbod in betaalbare kampeer- en fietsbestemmingen”.

Vergelijkbare berichten