Hoe stel je een goede verzekering voor je auto samen?

Iedereen die een auto heeft in Nederland, moet deze auto van een verzekering voorzien. Daarmee voorkom je een hoop ellende. Ten eerste wil je namelijk niet riskeren dat je met justitie in aanraking komt en ten tweede wil je niet voor de kosten opdraaien wanneer je een andere verkeersdeelnemer schade hebt berokkend. Een goede verzekering voor je auto is daarom van het grootste belang. Het kan echter gebeuren dat je tijdens het kiezen van je autoverzekering door de bomen het bos niet meer kunt zien. Er valt namelijk nogal wat te kiezen en daarom is het goed om je een handleiding te geven. In dit artikel laten we je zien waar je op moet letten wanneer je een passende verzekering voor je auto wilt samenstellen.

Het merk van je auto is niet relevant voor je autoverzekering

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, is het niet relevant om te kijken naar het merk van je auto. Mensen denken namelijk vaak dat dit doorslaggevend is, maar dat is het niet. Waar je op moet letten, is de leeftijd van je auto. Dit is voor je verzekeraar van belang omdat dit de dagwaarde van je auto bepaalt. Wat is de dagwaarde? Dit is de waarde die je auto op dit moment heeft. Daarmee verschilt het dus aanzienlijk van de aanschafwaarde. Dit is een vaststaand bedrag dat onveranderlijk is. De dagwaarde van je auto neemt in de loop der jaren alleen maar af. Dat heeft gevolgen voor de vraag of opgelopen schade nog hersteld kan worden. De kans is groot dat de reparatiekosten boven de dagwaarde van je auto uitstijgen. In zo’n geval is het voordeliger om dan maar een andere auto te gaan kopen. Zorg er daarom voor dat je een verzekering voor je auto kiest die bij de leeftijd van je wagen past.

Zorg dat je een verzekering kiest die aansluit bij je wagen

Een goede verzekering voor je auto sluit aan bij wat je auto nodig heeft. Je kunt bijvoorbeeld voor een auto van tien jaar of ouder kiezen voor de WA-basisverzekering. Dit pakket biedt alles wat je wettelijk gezien nodig hebt. Je kunt er zelf echter geen schade mee claimen, omdat je auto dat niet meer waard is. Heb je een auto van zes tot tien jaar oud? Dan kun je de casco verzekering Univé nemen. Met dit pakket kun je schade claimen die je opgelopen hebt als gevolg van brand, diefstal of een botsing met een dier. Je kunt er geen claim mee indienen als je zelf schade hebt opgelopen tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Heb je een nieuwe auto of een die maximaal zes jaar oud is? Dan kun je het beste gaan voor de allriskverzekering. Hiermee kun je alle vormen van schade herstellen, dus ook wanneer je zelf schade aan je wagen hebt opgelopen als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk.

Vergeet niet om extra’s aan je polis toe te voegen

Tot slot, heb je eenmaal je basisverzekering geregeld, dan is het tijd om te kijken naar je aanvullende verzekeringen. Zijn deze verplicht? Nee. Zijn ze handig? Jazeker! Met een aanvullende verzekering kun je meer uit je polis halen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de pechhulp verzekering van Univé. Met deze polis kun je altijd een monteur laten overkomen wanneer je met pech langs de kant van de weg staat. Let er goed op wat je afsluit: je kunt pechhulp voor Nederland en voor het buitenland afsluiten. Uiteraard is het ook mogelijk dat je beide afsluit, in dat geval kun je altijd zeker zijn dat je geholpen wordt wanneer je pech hebt, waar je dan ook bent. Bekijk de opties allemaal even en regel je polis vandaag nog.

Vergelijkbare berichten