Hoekstra Brandbeveiliging en Adviesbureau in Ureterp: ‘Een bewuste keus, een veilige keus’

Hoekstra brandbeveiliging en Adviesbureau in Ureterp timmert al meer dan twintig jaar aan de weg en zorgt als gerenommeerd bedrijf voor de veiligheid van ruim 7000 klanten in het hele land. Ondertussen staan Jozefien en Chris Hoekstra als nieuwe generatie klaar om het stokje van hun ouders over te nemen en het bedrijf voort te zetten.

Hoekstra Brandbeveiliging is een KIWA gecertificeerd bedrijf met elf onderhoudsmonteurs/vertegenwoordigers in de buitendienst en vijf medewerksters in de binnendienst. Ze voorziet haar klanten van brandblusmiddelen zoals brandblussers en brandslanghaspels, noodverlichting, rookmelders, AED en EHBO-dozen en zorgen voor het onderhoud aan bovengenoemde materialen. “Wij zorgen ervoor dat zowel kleine als grote ondernemingen volledig brandveilig worden ingericht.”

Bovendien worden er zowel op het hoofdkantoor in Ureterp als op locatie bij de klant BHV-cursussen (bedrijfshulpverleningscursussen) gegeven. “We hebben zo in de loop van 22 jaar veel naamsbekendheid opgebouwd. Al onze onderhoudsdeskundigen zijn REOB gediplomeerd, wat betekent dat zij onderhoud aan brandblusmiddelen mogen uitvoeren. Daarnaast voldoen wij als KIWA gecertificeerd bedrijf aan alle wet- en regelgeving met betrekking tot gezondheid, veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid.”

Start

Hoekstra Brandbeveiliging is een echt familiebedrijf, dat in 2002 door Sander en Tiny Hoekstra is opgestart. “Sander, onze vader ging op pad en heeft door koude acquisitie het klantenbestand opgebouwd.”

In 2004 kwam de eerste werknemer in dienst en in 2005 bracht Hoekstra Brandbeveiliging een eigen merk brandblusser De Vuurvreter® op de markt. “De afgelopen 22 jaar heeft ons bedrijf zich zowel op dienst- als productniveau geïnnoveerd en uitgebreid tot waar wij vandaag staan” zo vertellen Chris en Jozefien enthousiast over de geschiedenis van hun bedrijf.

Duurzaamheid

Zowel binnen als buiten het bedrijf ligt de nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijk werken. De nieuwe ontwikkelingen hebben geleid tot PFAS/Fluor-vrije brandblussers van Hoekstra Brandbeveiliging.

Ook binnen het bedrijf wordt er duurzaam gewerkt met gescheiden afvalstromen en milieuvriendelijke producten. Binnenkort wordt de eerste elektrische bus aangeschaft. “We maken de switch naar elektrisch.”

Sterke punten

Het hoofdkantoor met werkplaats en magazijn in Ureterp is goed gesitueerd vlakbij het bedrijventerrein Drachten-Azeven. “Dat is één van onze sterke punten. Daarnaast zijn we een voorraadhoudend bedrijf, hebben we korte lijnen, persoonlijk contact, Friestalige collega’s, ook landelijke dekking en een vlotte service waardoor we snel kunnen leveren. Als een klant belt, gaan we er nog diezelfde week naartoe.”

Dat is ook het mooie van het werk, vindt Chris, die in de buitendienst de onderhoudsmonteurs aanstuurt. “Je komt overal over de vloer: van bouwonderneming tot horecagelegenheid en van boerenbedrijf tot winkelpand. Je leert veel mensen kennen. Zo is er geen dag hetzelfde.”

Het geeft een goed gevoel om – na de jaarlijkse controle – weer alles veilig achter te laten bij de klanten. “We maken alles in orde. Als je dan wegrijdt bij een klant dan weet je dat het brandveilig weer helemaal up-to-date is.”

Klanten

Zo rijden de onderhoudsmonteurs van Hoekstra Brandbeveiliging van de Waddeneilanden, waar ze ieder jaar zo’n acht weken zitten tot aan Sittard, kortom door heel Nederland. “Sommige klanten hebben meerdere vestigingen verspreid door heel Nederland. Het grootste deel van onze klantenkring bevindt zich boven de lijn Zwolle-Amsterdam.“

Tot de klanten van Hoekstra behoren ook gemeenten, scholen en zorginstellingen. “Vanuit de brandverzekering, bouwbesluit en Arbo Wet is het verplicht om goede blusmiddelen aan te schaffen en deze te laten onderhouden door een KIWA gecertificeerd onderhoudsbedrijf. We zijn gericht op de zakelijk markt maar zien ook veel particulieren langskomen. Wij merken dat het mensen toch een veilig gevoel geeft om een brandblusser te hebben zowel in het bedrijfspand als op de boot, in de caravan of naast de houtkachel.”

Team

Met het mooie team van Hoekstra Brandbeveiliging samen gestaag en stabiel doorgroeien: dat is de wens van de Chris en Jozefien. Beiden hadden ze van jongs af aan al de wens om te ondernemen en het bedrijf van hun ouders voort te zetten. “Onze ouders wilden eerst dat we ergens anders aan het werk gingen om ervaring op te doen. Zo hebben we allebei andere banen gehad en zijn pas later in het eigen bedrijf begonnen te werken.”

Het klantenbestand groeit nog steeds en Hoekstra Brandbeveiliging wordt steeds vaker benaderd door grote partijen en instanties. “We zijn groot geworden met kleinere bedrijven, maar door onze naamsbekendheid sluiten grote bedrijven zich steeds vaker bij ons aan.”

Persoonlijk contact met de klanten is en blijft belangrijk bij Hoekstra Brandbeveiliging, aldus Chris en Jozefien. “Zo hebben we altijd gewerkt en daardoor blijven de klanten ook bij ons. Wij zijn een no nonsens familiebedrijf en hebben er echt zin in om het bedrijf zo voort te zetten als nieuwe generatie.”

Vergelijkbare berichten