Hoge bezoekersaantallen voor Ljouwert Culinair 2014

Daarmee is Ljouwert Culinair een mooie opmaat voor het jaar van de Hoofdstad van de Smaak 2015, en later Culturele Hoofdstad 2018. ‘Je merkt dat het culinaire leeft in de stad, we hebben er dit jaar hard aan gewerkt om het evenement op een hoger niveau te brengen. Als je ziet wat de ondernemers hier voor een gerechten presenteren is dat zeker gelukt’, aldus organisator Lennard Drogendijk. ‘We willen Leeuwarden neerzetten als het culinaire hart van het noorden, zoveel belangstelling onderschrijft dat des te meer.’

Onder de restaurants zijn drie nieuwkomers. Sminia Huys, By Us/Postplaza en Café Thús hebben van het evenement genoten. ‘Fijn publiek, er is geen wanklank gevallen dit weekend, en we hopen al deze bezoekers weer in onze zaak terug te zien’, zegt Ypie de Boer van restaurant By Us. ‘Voor ons een geweldig weekend, een prachtige ervaring’, vertelt Peter Scholte van het Sminia Huys.

De organisatie van Ljouwert Culinair is in handen van de Lions Ljouwert ’80. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan twee goede doelen. Dit jaar zijn dat Vrienden van het Hospice Leeuwarden en de Stichting Spelend Sporten.

Ljouwert Culinair wordt mede mogelijk gemaakt door Sligro, Zakelijk Hart Leeuwarden, NDC en vele subsponsoren.

Delen via

Vergelijkbare berichten