Hoogzwanger op kantoor? Lees dan deze tips

De meeste vrouwen stoppen zo ongeveer 4 weken voor de uitgerekende datum met werken. Uiteraard zijn er een aantal uitzonderingen, maar met 16 weken verlof, is het vaak 4 weken voor de bevalling en daarna 12 weken om bij te komen en te genieten van jullie prachtige gezin. Omdat het best pittig kan zijn die laatste paar weken op kantoor, is het zaak dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Zo is het allereerst belangrijk om een zwangerschaps bh te dragen, zodat je borsten goed worden ondersteund, maar is het ook belangrijk om je werkplek op de juiste manier in te richten. Hoe je dit allemaal doet, vertellen we je nu.

Ergonomische werkplek

Zorg ervoor dat je werkplek is aangepast aan je behoeften als hoogzwangere vrouw. Pas de hoogte van je stoel en bureau aan om een goede houding te bevorderen. Gebruik een ergonomische stoel en overweeg het gebruik van een voetensteun om je benen en rug te ondersteunen. Je draagt inmiddels de nodige kilo’s extra met je mee, waardoor het best pittig kan zijn de hele dag te moeten zitten. Door de stoel en ook je bureau op de juiste manier in te stellen, zul je merken dat het allemaal al een stuk prettig is, dan wanneer je op de eetkamerstoel aan de keukentafel zit. Dus werk je ook regelmatig thuis, zorg dan voor een goede thuiswerkplek of laat het thuiswerken even voor wat het is.

Neem extra pauze

Als zwangere vrouw heb je meer rust nodig dan een niet-zwangere vrouw. Maakt hier dan ook gebruik van en neem regelmatig pauze. Dit geldt overigens ook wanneer je bent bevallen. Stel dat je borstvoeding geeft, dan heb je dagelijks recht om te kunnen kolven. Handig is wel om een voedingsbh te dragen, zodat je niet alle kleren hoeft uit te doen, maar gemakkelijk één cup kunt losklikken en vervolgens de nodige hoeveelheid melk kunt afkolven.

Draag gemakkelijke kleding

Vooral tijdens de zomermaanden, wanneer het kwik stijgt, is het aan te raden lekker in comfortabele kleding rond te lopen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten om een strakke broek of shirt te moeten dragen. Zorg er dus voor dat je wat gemakkelijke kleding haalt, zoals jurken en rokjes, die geschikt zijn om te dragen tijdens de laatste paar weken van je zwangerschap. Er is namelijk helemaal niemand die gek opkijkt als je er een keer een dag wat minder florissant uitziet. Sterker nog, het is de normaalste zaak van de wereld.

Blijf praten met je collega’s

Naast bovenstaande punten, moet er natuurlijk ook gewoon worden gewerkt. Om ervoor te zorgen dat je collega’s exact weten hoe je je voelt en ze ook weten wat ze van je kunnen verwachten, is het goed aan te geven hoe je je voelt. Zo kan het zijn dat je een keer een belangrijke afspraak moet laten schieten omdat het even niet zo gaat zoals je dat zelf had gewild. Door te blijven praten, kun je achteraf niet het verwijt krijgen dat je niets hebt gezegd en kunnen je collega’s het opvangen indien nodig.

Delen via

Vergelijkbare berichten