Horizontoer brengt talent naar de Wadden

Een ontdekkingsreis

Tijdens Horizontoer geniet je van muziek en theater. Stuk voor stuk acts die je zullen verbazen of ontroeren. Horizontoer biedt je een programma van pop tot soul en van caberet tot straatkunstenaars. De line up van 2012 belooft veel geweldige ontdekkingen. Hoge verwachtingen heeft de organisatie van onder andere Laura Tèm, Staton, Stuart O’Conner, The Applejacks, Biscuits, PleaSe!, Mundo Park, Loren Geerts, Polle, Thijs Vroegop, Jasper Smit en Nhar. Op www.horizontoer/artiesten vind je een overzicht van alle meevarende artiesten, workshops en activiteiten.

Zie talent groeien

Al jaren is Horizontoer HET platform voor aanstormend talent. Artiesten verdringen zich voor een plek in de line up. Naast dat artiesten kunnen werken aan performance en repertoire voor een groot publiek, biedt het festival ook een geweldige ambiance om met andere artiesten van gedachten te wisselen of zelfs nieuwe formaties te ontwikkelen. Om een doorbraak in Nederland te stimuleren heeft Horizontoer dit jaar, naast het reguliere programma, een professioneel talentenprogramma. Horizontoer werkt hiervoor samen met onder andere de Rockacademie, de popopleiding van het Zadkine en bekende artiesten zoals Tjeerd Bomhof (Dazzled kid), Janne Schra (Room11), René Wielings (pantomime) en Woedy Woet (theater).  Eigen repertoire, zonder druk van competitie staat bij het talentenprogramma centraal. Extra bijzonder is dat een deel van het talentenprogramma toegankelijk is voor publiek. Je kijkt mee over de schouders van de coaches en ziet letterlijk het process dat het talent doorloopt. In de avond treedt het talent op voor publiek. Wat hebben ze gedaan met de verkregen feedback? Meer informatie over het bijwonen van het talentenprogramma vind je op www.horizontoer.nl of tijdens Horizontoer bij het promotiepunt.

Doorbraak op eigen kracht

Eefje de VisserMeevaren op Horizontoer, ervaring opdoen, advies, coaching en inspiratie van andere meevarende artiesten. Eefje de Visser proefde er twee jaar geleden aan. Een perfect voorbeeld van het soort talent waar Horizontoer in het bepalen van haar line up naar zoekt. Dit jaar vaart ze wederom mee, als inspiratie voor de andere talenten en voor het geven van een aantal optredens. 

Voor jong en oud

Horizontoer is een festival voor jong en oud. In de middagen is er – naast demuzikale en theatrale acts – veel aandacht voor kinderen met onder andere workshops van Zuss Fashion Design en een professionele grimeur van Poco Art. Maar ook volwassenen zullen moeite moeten doen hun glimlach te verbergen tijdens de vele straattheateracts. ’s Avonds trakteren de Horizontoermuzikanten het publiek in etablissementen, op terrassen en de overdekte hoofdpodia op de meest uiteenlopende muziekgenres. Laat je meevoeren en verbazen door het talent van Horizontoer en misschien kan jij over drie jaar wel zeggen: ‘ik was erbij.’

Meer informatie over de acts, filmpjes, het vaarschema, festivalarrangementen en praktische informatie is te vinden op www.horizontoer.nl. Het programma van Horizontoer start om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 02:00 uur. 

Delen via

Vergelijkbare berichten