Houtkachel JAcobus spaart milieu

Lagere uitstoot

Janco de Jong, de bedenker en maker van de oorspronkelijke JAnus, is al ruim dertig jaar lang actief met het ontwerpen en vervaardigen van houtkachels. Gebruik makend van nieuwe ontwikkelingen en materialen heeft het bedrijf nu de JAcobus ontwikkeld die vooruitloopt op strengere regelgeving ten aanzien van de uitstoot van houtkachels. Uniek voor deze nieuwe JAcobus houtkachel is het verbrandingssysteem. De verbranding is vele malen effectiever en ook is de CO-uitstoot veel lager. Door de hoge verbrandingstemperatuur is de uitstoot van PAKs (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen) geminimaliseerd. Ten opzichte van de oude techniek is deze uitstoot zelfs vier keer lager. De verbeteringen zijn zo revolutionair dat octrooi is verleend op het systeem.

Dankzij dit unieke gepatenteerde verbrandingssysteem voldoet de JAcobus aan de strengste Europese normen, waaronder de Europese norm EN13240. De kachel voldoet bovendien ruimschoots aan de strenge Duitse norm DIN+ en zelfs aan de strengste norm die Europa kent: de Oostenrijkse norm 15a B-VG. Deze norm stelt een rendementseis van 78% en een maximale uitstoot van 1200ppm CO, ook bij gebruik op half vermogen. De Jacobus voldoet hier ruim aan met een rendement van 80% en een CO uitstoot lager dan 1000ppm.

Veiliger en schoner

De goede prestaties van de kachel worden inmiddels ook bevestigd door de eerste gebruikers die vooral te spreken zijn over de schone en tragere verbranding, waardoor in verhouding minder hout verbruikt wordt. De verbrandingstemperatuur in de kachel is hoger en hetzelfde geldt voor de rookgastemperatuur. Daardoor is de uitstoot van CO en stof beduidend lager, zonder dat het ten koste gaat van het rendement. Een bijkomend voordeel is dat de schoorsteen schoner blijft, waardoor de kans op schoorsteenbrand afneemt en de schoorsteen minder vaak geveegd hoef te worden. Dankzij de betere verbranding blijft bovendien de ruit van de kachel perfect schoon. Voor de productie van de kachel is beter en zwaarder materiaal gebruikt. Extra gemak geleverd doordat de luchttoevoer maar met 驮 knop bediend hoeft te worden. Ook heeft de JAcobus mogelijkheden voor luchttoevoer van buiten, wat de kachel ideaal maakt voor goed geﳯleerde (nieuwbouw)woningen. Net als oudere broer JAnus is de JAcobus verkrijgbaar via een vast dealernetwerk en bij Janco de Jong in Gorredijk. Zie voor meer informatie www.jacobus.nl.

Delen via

Vergelijkbare berichten