ICIT: Franeker wordt Smart met LoRa

Met LoRa kunnen allerlei dingen met het internet praten zonder gebruik te hoeven maken van 3G of Wi-Fi. LoRa is bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld smart cities. Een gemeente heeft talloze specifieke toepassingen die vaak niet onderling met elkaar verbonden zijn. Parkeermeters, verkeersregelinstallaties, locatiemonitoring voor ambulances, brandweerwagens en politieauto’s, luchtbehandeling in scholen en overheidsgebouwen of publieke voorzieningen.

Internet of things (IoT) 

Met LoRaWAN hebben gemeenten een goede mogelijkheid om hun talloze IoT-applicaties samen te brengen tegen een betaalbaar tarief. Met alle data die uit LoRa-sensoren komen, gecombineerd met de informatie uit samengevoegde systemen, heeft een gemeente een goed beeld waar de behoefte van de burger ligt en hoe belastinggeld optimaal kan worden gespendeerd. Zo kunnen ondergrondse afvalcontainers worden uitgerust met sensoren die een seintje geven als de container vol is. De vuilnisdienst kan vervolgens heel gericht en efficiënt de containers legen. 

Met deze Gateway wil ICIT, het bedrijf achter de plaatsing van de LoRa gateway in Franeker een start maken met het aansluiten van verschillende producten en diensten op het Internet of Things Network. Iot is een netwerk van verschillende apparaten die aangesloten zijn op één bepaald netwerk. Met deze nieuwste ontwikkeling wil het bedrijf een boost geven aan de ontwikkeling van Internet of things in de omgeving Franeker. 

Delen via

Vergelijkbare berichten