Iedema Projectstoffeerders neemt deel aan de Dutch Green Building Week 2023

Dutch Green Building Council is dé netwerkorganisatie voor duurzaam bouwen en vastgoed. Van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober organiseren zij de Dutch Green Building Week 2023 (DGBW). Deze week staat al jaren bekend als de nationale campagneweek voor duurzame bouw- en ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is het thema: “Elke schakel telt”, want of het nu gaat om ideeën, acties of oplossingen, groot of klein; alles draagt bij aan een duurzame bebouwde omgeving voor de toekomst.

Biobased bouweconomie
Op woensdag 11 oktober komt de Dutch Green Building Council naar het Biosintrum; dé ontmoetingsplek voor ondernemers, lokale overheid en onderwijsinstellingen in Oosterwolde. Iedema Projectstoffeerders sluit zich hierbij aan. Het Biosintrum is een gebouw dat voor 80 procent uit biobased materialen is gemaakt, inclusief het interieur waar ook Iedema Projectstoffeerders een bijdrage aan heeft geleverd. Tijdens het plenaire programma zullen experts de route naar een biobased bouweconomie verkennen en nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan op het gebied van constructiematerialen, isolatie, gevelafwerking en interieur.

Biobased Bouwen
Iedema Projectstoffeerders gaat die dag dieper in op het project “Biobased gordijnen met uitzicht op een plasticvrij leven”. Deze plasticvrije gordijnen worden ontwikkeld in samenwerking met Ingeborg Meijssen Textiles, Timpelsteed, House of Design en Biosintrum. Plasticvrije gordijnen bieden de mogelijkheid om plasticvervuiling via de lucht en in de natuur te verminderen, zorgen voor gezonde ruimtes zonder microplastics voor herstel in bijvoorbeeld ziekenhuizen, dragen bij aan extra inkomsten voor boeren door nieuwe gewassen te verbouwen en hebben een positieve milieu-impact dankzij duurzame vlasteelt en bijdrage aan biodiversiteit.

Vergelijkbare berichten