Iedema uit Appelscha wint Climate Makeover

Sinds november vorig jaar hebben zo'n driehonderd bedrijven en organisaties zich aangemeld voor de Klimaatcoalitie. Daarmee beloven ze zo snel mogelijk, maar uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn en binnen vijf jaar al belangrijke stappen te zetten. Om nog meer organisaties te stimuleren heeft MVO Nederland de Climate Makeover in het leven geroepen. De andere winnaars van de prijs zijn Bouwbedrijf Vrouwe in Assendelft, de gemeente Leiden en de hulporganisatie ZOA.

 

Inspiratie voor de branche

“Wij werken in een branche waar de verwerkende bedrijven zeer weinig duurzaamheidsactiviteiten ontplooien. We willen naast het verbeteren van onze eigen processen ook een inspiratie zijn voor de branche”, zegt Marco Kotteman van Iedema Projectstoffering. Het bedrijf werkt landelijk en heeft naast een vestiging in Appelscha ook kantoren in Zwolle en Wateringen.

 

Ambassadeur voor de regio

“Iedema Projectstoffering verlegt grenzen door het energieverbruik zo snel mogelijk aan te gaan pakken”, zegt Michel Schuurman, programmamanager Planet bij MVO Nederland. "Het bedrijf wil een inspiratie zijn voor de branche. Wij denken dat het ook de regio’s zal inspireren waar het bedrijf actief is. In Friesland zijn bijvoorbeeld nog niet zoveel bedrijven aangesloten bij de Klimaatcoalitie. Iedema is een goede ambassadeur.”

 

Groene Top Trein

De winnaars van de Climate Makeover krijgen niet alleen advies, maar mogen ook mee in de Groene Top Trein die op 27 november door Nederland rijdt, voorafgaand aan de VN Klimaattop in Parijs. Deze trein zit vol reizigers met initiatieven om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. De Groene Top Trein biedt een landelijk podium aan al deze initiatieven. “De mogelijkheden om als organisatie vandaag al concreet te starten met klimaatneutraal ondernemen zijn divers en groot in aantal”, aldus Rob van der Rijt van Klimaatplein.com. “Het mooie is dat het niet alleen goed is voor het klimaat; het levert je ook nog eens forse energiebesparingen op.”

Delen via

Vergelijkbare berichten