Iepen atelier in nieuwe “Studio Ljocht”

Oude timmerwerkplaats
In 2019 zijn Tryntsje Nauta (beeldend kunstenaar/fotograaf) en Sibe Jan Kramer (ruimtelijk ontwerper), neergestreken in de Vosseparkwijk, om zich hier met hun werk en gezin te vestigen. Ze betrokken een huis met een oude timmerwerkplaats in de achtertuin, en verbouwden deze tot atelier en fotostudio/multifunctionele ruimte.

Sibe Jan: “Wy wolle ús buert en buertgenoaten graach better kennen leare, én sjen litte wa’t wy binne en wat we dogge!”

Beter leren kennen
Zij willen dus hun omgeving en buurtgenoten graag beter leren kennen, én zichzelf aan de omgeving presenteren. Dat waren ze destijds al van plan, maar na deze bijzondere corona-periode is die wens alleen maar sterker geworden.
Het doel is om ontmoetingen, reuring en kruisbestuivingen in hun omgeving te genereren, wellicht is dit wel een aanzet voor een jaarlijkse groepsexpositie.

Jasper van der Loos en Dieuwke Bouwsma – ook beeldend kunstenaars uit dezelfde buurt – zijn als gastexposanten uitgenodigd. Dieuwke maakte voor de gelegenheid nieuw ruimtelijk werk en Jasper toont collages. Tryntsje haar foto’s en boeken zijn te bekijken, en er zijn meubels en objecten van Sibe Jan te zien. En natuurlijk zijn zij er zelf die week.

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden