Initiatiefneemster Friese zelfoogsttuin op Food100 lijst

Food100 stelt jaarlijks een lijst samen van gevestigde leiders en aanstormende talenten uit de gehele voedselketen die een positieve bijdragen leveren aan de nodige verandering. Afgelopen week maakte Food100 haar lijst met de 100 belangrijkste voedselveranderaars van het moment bekend. Loraine Westerneng is een van hen. Zij zet zich in om het voedselsysteem niet alleen gezonder en duurzamer te maken, maar ook socialer.

Koopkracht

De sociale zelfoogsttuin van Stichting Sociaal en Vitaal wordt volledig gefinancierd door het bedrijfsleven. Groenten, aardappelen, fruit en kruiden kunnen wekelijks door de aangesloten gezinnen worden geoogst. Zij hoeven hier niet voor te betalen. Stichting Sociaal en Vitaal wil de kloof tussen rijk en arm op het gebied van gezonde voedingskeuzes verkleinen. Zeker nu in sneltreinvaart de koopkracht van veel gezinnen in Nederland achteruit gaat worden deze gezinnen gedwongen om ongezondere voedingskeuzes te maken. De zelfoogsttuin van Stichting Sociaal en Vitaal zorgt ervoor dat de gezinnen gezonder kunnen eten en dat zij ruimte in de portemonnee hebben om bijvoorbeeld de energierekening te kunnen blijven betalen.

Sociaal voedselsysteem

Met haar initiatief zorgt zij niet alleen voor gezondere voedingskeuzes van de aangesloten gezinnen, de stichting draagt ook bij aan het maken van sociale verbindingen, voedseleducatie voor het hele gezin, een duurzaam en sociaal voedselsysteem, het stimuleren vitaliteit en gezondheid, biodiversiteit en natuur.

Vergelijkbare berichten