Het Innovatie Cluster Drachten wil Drachten op de kaart zetten

Het Innovatie Cluster, opgericht in 2011, bestaat uit dertien hightech ondernemingen die samen Drachten en de Noordelijke regio op de kaart willen zetten. Kor Visscher, in het dagelijks leven director industrial projects & facilities bij Philips Drachten, ziet als voorzitter groot potentieel voor Drachten en omstreken. “De bedrijven in het Innovatie Cluster lopen stuk voor stuk vooraan in hun marktsegment. Ze produceren hightech systemen en materialen, opereren internationaal en hebben een eigen ontwikkelafdeling. Nog los van de centrale ligging van Drachten in Noord-Nederland, biedt die technologische concentratie grote mogelijkheden voor andere kennisintensieve ondernemingen. Mits je elkaar weet te vinden.”

Kennis delen

Wie voorop wil lopen in hoogwaardige technologie moet zich realiseren dat de tijd van zelfstandig innoveren voorbij is. Waar ondernemingen vroeger hun kennis nog konden afschermen, loopt de weg naar kansrijke nieuwe technologie tegenwoordig juist via kennis delen. “Je kunt niet meer alles zelf. Accepteer dat er buiten je onderneming meer knowhow zit dan binnen je onderneming. Dus zoek die knowhow actief op bij anderen. Werk samen en creëer kruisbestuivingen. Dat vereist een ander manier van pre-competitieve kennisontwikkeling en van organiseren. Samenwerking heeft als bijkomend voordeel dat ook kleinere bedrijven in staat zijn om te werken aan grote innovaties.”

Boeien en binden

Onbekend maakt onbemind. Wil Drachten zich opwerken tot de hightech ‘hub’, het hoogtechnologische centrum van het noorden, dan is het cruciaal om de juiste mensen te vinden. Om toptalenten te boeien en binden. Het huidige cluster van dertien bedrijven biedt hiervoor al een voedingsbodem met mooie carrièrekansen. Maar over pakweg tien jaar moet die hightech kweekvijver nog veel groter zijn. “We streven naar een cluster van zo’n 25 kennisintensieve bedrijven waarbinnen professionals elkaar weten te vinden. Een dynamische omgeving waarbinnen talenten vrijuit switchen tussen de bedrijven.” Een loopbaan binnen het cluster dus; een natuurlijke manier om kennis te laten rouleren in het persoonlijk belang én het belang van de regio.

Delen via

Vergelijkbare berichten