Innovatiecluster Bouw Noordoost-Fryslân van start

Drie speerpunten
In het cluster wordt gewerkt aan drie speerpunten. Het eerste speerpunt is de realisatie van een Bouwcampus. Dit is een fysieke plaats in Noordoost Fryslân waar bedrijven samen met het onderwijs werken aan innovaties in de bouw. Het tweede speerpunt is het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Zo wordt onderzocht of mensen met een uitkering opgeleid kunnen worden tot goede medewerkers voor de sector. Het laatste speerpunt is ICT. Het Innovatiecluster Bouw gaat de ondernemers structureel informeren over nieuwe ontwikkelingen op dit gebied en hoe ICT geïmplementeerd kan worden in de bedrijfsvoering.

De bouwsector en installatiebranche zijn belangrijk voor de werkgelegenheid
De bouwsector en installatiebranche zijn economisch sterke sectoren in de regio Noordoost Fryslân. Ze zorgen voor veel werkgelegenheid. Toch komen er nieuwe ontwikkelingen op de sector af zoals circulair bouwen, robotica, domotica, 3D-printen en ICT. Om de sector klaar te maken voor deze nieuwe ontwikkelingen is het Innovatiecluster Bouw opgestart.

Website gelanceerd
Als officiële start van het cluster is de website feestelijk gelanceerd. Via deze website worden alle geïnteresseerde partijen structureel geïnformeerd over de voortgang van de drie speerpunten. Daarnaast fungeert de website als platform voor alle bedrijven om kennis, innovatie en vacatures te delen.

Interesse?
Bent u ook geïnteresseerd in het Innovatiecluster Bouw? Neem dan contact op met Jeroen van Wijk, projectleider van het Kennis- en Innovatiehuis. Jeroen is te bereiken op telefoonnummer 06-43014937 of via de mail jeroen@keinof.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten