Innovatieprijs voor ‘buienradar voor waterkwaliteit’

Een van de hoogtepunten was de spannende finale van de ‘Water Alliance Innovation Stimulation Award 2013’. Met deze prijs wil initiatiefnemer Water Alliance het innovatief ondernemerschap in de sector stimuleren. Acht innovatieve watertechnologiebedrijven presenteerden hun innovatie. Dit hadden zij ook in november gedaan tijdens een internationale beurs voor de watertechnologie in Amsterdam. Na telling van de scores in Amsterdam en Leeuwarden ging Stefan van der Molen van Blue Leg Monitor met een soort ‘buienradar voor de waterkwaliteit’ met de hoogste eer strijken.

Het bedrijf uit Sneek ontwikkelde een instrument dat, gekoppeld aan een app op de smartphone, exact kan meten hoe schoon het water is. De innovatie is onder andere geschikt voor waterliefhebbers zoals duikers, zwemmers, booteigenaren en vissers. Door de gegevens over de waterkwaliteit te delen op internet, kunnen gebruikers samen een overzicht maken van de kwaliteit van het water in Nederland en mogelijk ook internationaal.

Met de Water Alliance Innovation Stimulation Award wint Blue Leg Monitor een intensief ondersteuningstraject op het gebied van marketing en matchmaking, inclusief gratis deelname aan een belangrijke internationale vakbeurs. De bezoekers van WaterLink doneerden ruim 3000 euro voor ’Water for everyone’. Deze stichting is betrokken bij duurzame projecten op het gebied van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor mensen, ongeacht hun nationaliteit en religie, in ontwikkelingslanden of landen die zijn getroffen door natuurrampen of interne conflicten zoals burgeroorlogen.

Water Alliance is samen met Topinstituut Wetsus (centre of excellence for sustainable water technology) en het Centre of Expertise Water Technology (CEW) de drijvende kracht achter de WaterCampus Leeuwarden. Wetenschappers en bedrijven uit alle delen van de wereld doen op de WaterCampus onderzoek naar oplossingen op het gebied van onder andere drinkwaterproductie en afvalwaterzuivering. Samen met publieke en private marktpartijen, overheden en kennisinstellingen wil de Water Alliance ondersteuning bieden bij het vermarkten van ideeën en concepten op het gebied van duurzame en innovatieve watertechnologie.

Delen via

Vergelijkbare berichten