Into The Great Wide Open maakt eerste zestien acts bekend

Vandaag maakt Into The Great Wide Open zestien muzieknamen bekend voor de veertiende editie van het festival op Vlieland. Van 29 augustus tot en met 1 september kunnen bezoekers genieten van vooruitstrevende muziek, (kinder)kunst, gesproken woord en film. Zaterdag 10 februari start om 10:00 uur de ticketverkoop. Ondertussen maken teamleden binnen de organisatie zich zorgen over de toestand in de wereld en richten daarom De Unie op.

De eerste bevestigingen

Allereerst over de muzieknamen die het festival wereldkundig maakt. Zangeres Froukje behoeft weinig introductie meer en speelt op het Sportveld. Op datzelfde podium zie je ook Alfa Mist, de Britse producer die zich ergens op het raakvlak tussen hiphop en jazz beweegt. Er zijn sowieso veel Britten die de oversteek naar Into The Great Wide Open gaan maken: Indie-trio Mary in the Junkyard, Antony Szmierek met zijn combinatie van spoken word over housy beats, de nieuwste folk-revivalist Oscar Browne, multi-instrumentalist en songwriter Cosmo Pyke en de verfrissende jazz-hiphop van Nix Northwest. 

Frisse, nieuwe acts uit eigen land zijn er ook: Hiqpy, Library Card en Sarah Julia gooiden alle drie onlangs nog hoge ogen op Eurosonic/Noorderslag en zijn van de partij. Verheugd is het festival ook met de komst van de Brits-Congolese soulzanger Jordan Mackampa, punkband Snõõper en de intrigerende Vlaamse Sylvie Kreusch. 

Bijzonder is ook de komst van Puertoricaan Pachyman te noemen, wiens soulvolle tracks klinken als een oneindige Tiny Desk-sessie. Daar zou Chicano Batman overigens ook niet misstaan, die juist weer een hele eigen mix van soul en latin met psychedelische invloeden brengen. Wegdromen ga je sowieso doen bij de fluisterfolk van Ichiko Aoba, die een bijzondere plek in de programmering krijgt.

Foto: Sjoerd Knol

Vergelijkbare berichten