Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse Meneer Regezma BV Re-integratie en Gezondheidsmanagement

Jaap Adamse is directeur van Meneer Regezma BV. In 2014 heeft hij het succesvolle bedrijf Quality Coaching verkocht en nu stort hij zich op zijn nieuwe missie. De Noordelijke (MKB)bedrijven ondersteunen bij innovatie op het gebied van Re-integratie- en GezondheidsManagement. Jaap is een geboren Fries, woont in Groningen en zijn kantoor staat in Drenthe. Hij gaat voor ondernemers (groot en klein) de praktische vertaalslag maken, onder andere met zijn 7-Tips columns (van beleid naar praktijk). Als ondernemer kunt u tevens gratis gebruik maken van de Helpdesk (Sociale Innovatie, Duurzame Inzetbaarheid, Banenafspraak Participatiewet, Verzuimaanpak). Binnen 24u heeft u een reactie. U kunt contact zoeken met Jaap via zijn website, 085-4018235 of 06-53732146. Jaap is ook te volgen op Twitter en LinkedIn.

Re-integratie duur?

Tip 1

Laat de keuze voor het re-integratiebedrijf niet enkel bepalen door de arbodienst of verzekeringsmaatschappij. Die kiezen meestal bedrijven uit hun eigen providerboog maar dat is geen garantie dat dit de beste keuze voor uw bedrijf is. Op de website van Blik op Werk vindt u alle re-integratiebedrijven met een keurmerk (met tevredenheidsscores).

 

Tip 2

Betrek uw zieke werknemer bij de keuze van het re-integratiebedrijf. Het werkt averechts als u een re-integratiebedrijf opdringt. De kans op een succesvol traject is veel groter als de samenwerking met de re-integratiebegeleider en uw werknemer goed verloopt. Geef daarom uw werknemer een belangrijke rol in de keuze van zijn/haar begeleider. Uw werknemer kan bijvoorbeeld enkele oriënterende gesprekken voeren met verschillende re-integratiebedrijven. Hij of zij heeft daar waarschijnlijk meer tijd voor dan u. Voor het re-integratieproces is het sowieso goed dat uw werknemer actief meedoet en denkt.

 

Tip 3

Staar u niet blind op de laagste trajectprijs. De aanpak; deskundigheid; bereikbaarheid; informatieverstrekking en de ‘klik’ met de re-integratiebegeleider is van grotere invloed. Er zijn re-integratiebedrijven die de intake gratis aanbieden, waarbij de offerte wordt onderbouwd met een Plan van Aanpak die al is afgestemd met uw zieke werknemer. U kunt vervolgens samen met uw werknemer, casemanager en/of bedrijfsarts bepalen of de aanpak voldoet aan de verwachtingen. Is dat het geval? Dan maakt u daarna pas prijsafspraken en gaat het traject formeel van start.

 

Tip 4

De prijs van een volledig re-integratietraject ligt tussen de € 3000 en € 5000. Zorg dat het traject gefaseerd wordt uitgevoerd, waarbij de betrokkenen kunnen beslissen of een vervolg wenselijk is.

 

Tip 5

Verzeker u van het feit dat alle betrokkenen goed samenwerken. Dat is helaas niet altijd een vanzelfsprekendheid. In het trajectplan kunnen ook samenwerkingsafspraken worden opgenomen (bijvoorbeeld tussen bedrijfsarts, casemanager, werknemer, werkgever, re-integratiecoach, behandelaar).

 

Tip 6

Soms is een succesvolle uitplaatsing niet mogelijk omdat uw werknemer te ziek of arbeidsbeperkt is. Een WIA-procedure bij het UWV is dan niet te voorkomen. Overweeg dan om WIA-coaching in te zetten, als integraal (afsluitend) onderdeel van het re-integratietraject. Een WIA-coach geeft u en uw (ex)werknemer persoonlijke begeleiding vóór en tijdens de WIA-procedure. De kans op een loonsanctie van het UWV wordt daarmee kleiner en het afscheid van uw werknemer wordt in goede

banen geleid (zowel organisatorisch als emotioneel).

 

Tip 7

Wilt u meer weten over een betaalbare en innovatieve re-integratie-aanpak? Laat u vrijblijvend adviseren door een deskundige op dat gebied. U kunt ook gebruik maken van onze digitale helpdesk voor Noordelijke Ondernemers (www.MeneerRegezma.nl).

 

Jaap Adamse

Directeur Meneer Regezma BV

Onze specialisten
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
Rabobank
Duurzaam ondernemen
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen