Ondernemend Friesland nieuws

Je accountant als klankbord

Je accountant als klankbord

Interra is een advies- en ingenieursbureau op het gebied van ruimtelijke vraagstukken en civiele techniek, en bestaat inmiddels 20 jaar. Ze hechten veel waarde aan persoonlijk contact en zijn betrokken bij alle fasen in het proces van het maken van ruimtelijke plannen. Ze zijn al jaren klant van Raethuis Accountants en hebben aan hen een echt klankbord. Interra projectmanager Werner Brouwer vertelt over de overeenkomsten tussen beide ondernemingen, wat zij zelf erg belangrijk vinden en hoe dit zich vertaalt naar de samenwerking met Raethuis.

“Iedereen in ons team heeft een enorme drive op de inhoud, of het nu om de sluis in Stavoren gaat, Watercampus in Leeuwarden of de inrit van een camping. We zijn een erg platte organisatie, waardoor onze opdrachtgevers direct contact hebben met de expert. Bovendien hebben we alle disciplines van een ingenieursbureau in huis, ondanks dat we een klein bureau van elf mensen zijn”, vertelt Brouwer. “Kennis en korte lijnen zoeken wij ook in een accountantskantoor. We hebben dan ook veel overeenkomsten met Raethuis. Zij zijn bijvoorbeeld tevens een LLP (Limited Liability Partnership, red.) en hebben ons geholpen bij het opzetten van onze organisatiestructuur en deze rechtsvorm.”\

 

Het sleutelwoord

Werner Brouwer en Rein Dijkstra kennen elkaar sinds 1993. Dijkstra was al hun accountant voordat hij Raethuis in 2012 oprichtte. Omdat zij altijd erg tevreden zijn over zijn werkwijze, was de keuze snel gemaakt om hun portefeuille bij Raethuis onder te brengen. “Ze helpen ons bij fiscale en administratieve vraagstukken en hebben een proactieve houding; ze benaderen ons op tijd bij belangrijke zaken die er voor ons toe doen.” Betrokkenheid is hierbij het sleutelwoord. Iets wat ze bij Interra net zo belangrijk vinden, maar op een andere manier uiten. “We hebben een maatschappelijke functie; de wereld is groter dan Nederland. Eens per drie jaar sluiten we onze deuren en verrichten we vrijwilligerswerk dat aan ons normale werk gerelateerd is. Voor verschillende bouwprojecten zijn al naar Roemenië, Kenia, Nepal, Oeganda en Namibië geweest.”

 

Sparren

Interra en Raethuis lopen niet bij elkaar de deur plat, toch staat Raethuis altijd voor hen klaar. “Wanneer Anke of ik een financiële vraag hebben, kunnen we direct met Steven Klumper van Raethuis bellen. Dat is prettig. Anderzijds kunnen we periodiek met hen sparren over meer structurele vragen. Ze zijn voor ons vooral een klankbord en vraagbaak. Al hebben we ten tijde van de jaarrekening misschien wel het meeste contact. Maar ik zeg altijd: optellen en aftrekken kunnen we zelf wel. We zijn juist op zoek naar de meerwaarde in de vorm van advies. En dat is exact wat wij bij Raethuis vinden.”

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling