Je kantoor verduurzamen? Zo doe je dat!

Wil je als ondernemer meer bezig zijn met duurzaamheid? Dan zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Het verduurzamen van je kantoor is een goede manier om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Je kantoor duurzamer maken is op verschillende manieren mogelijk. Wij zetten hieronder op een rij hoe je dat het beste aanpakt!

Installeer ledverlichting

Een van de beste tips om je kantoor te verduurzamen, is het installeren van ledverlichting. Ledlampen verbruiken maar weinig energie ten opzichte van gloeilampen en halogeenlampen. En hoe minder energie je verbruikt op kantoor, hoe beter dat is voor het milieu. Daarnaast heeft ledverlichting een lange levensduur, waardoor je de lampen niet na een korte tijd al hoeft te vervangen. Al met al is dit dus een geweldige manier om je kantoor te verduurzamen.

LED panelen zijn een slimme keuze voor ondernemers. Deze investering is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Omdat je bespaart op de energie, krijg je een lagere energierekening!

Ga voor zonnepanelen

Je kantoor verduurzamen is ook mogelijk door zonnepanelen te laten installeren. Met zonnepanelen heb je de kans om zelf zonne-energie op te wekken om je kantoor van stroom te voorzien. Het is dan wel een flinke investering, maar deze haal je er vaak dubbel en dwars ook weer uit. Deze investering is niet alleen gunstig voor een betere wereld, maar ook voor je portemonnee.

Investeer in energiezuinige apparatuur

Een andere manier om je kantoor te verduurzamen, is investeren in energiezuinige apparatuur. Zoals de naam al aangeeft, gebruiken zulke apparaten maar weinig energie. Dat is gunstig voor het milieu. Vervang apparaten die veel energie vreten door modellen die een stuk energiezuiniger zijn. Denk bij energiezuinige apparatuur aan bijvoorbeeld een energiezuinige computer, laptop, printer of een slimme stekkerdoos.

Koop duurzame meubels en accessoires

Nog een tip om je kantoor milieuvriendelijker te maken, is door duurzame meubels en accessoires toe te voegen. Als je nieuwe meubels of accessoires nodig hebt, is het makkelijk om rekening te houden met het milieu. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van tweedehands meubels of accessoires. Kies je hiervoor, dan geef je items een langere levensduur. Dat heeft een positief effect op de wereld. Er zijn ook al meubels en accessoires te koop die gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen. Dat is ook een goede manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Deze tips hierboven helpen je erbij om je kantoor te verduurzamen. Als je graag bijdraagt aan een betere wereld én je energierekening wilt verlagen, dan is het goed om hier snel mee aan de slag te gaan!

Delen via

Vergelijkbare berichten