Jetzt geht loss: Joustra importeert eigen wijn uit Duitsland

Hexamer is net als de Weduwe Joustra een klein familiebedrijf, daarom klikt het waarschijnlijk ook zo goed. Wijnmaker Harald is een vakman, vol passie laat hij ons alles zien en proeven. Dagelijks loopt hij met zijn vader langs zijn eigen stokken in de Nahe, een prachtige omgeving en een uitstekend wijngebied. Op jaarbasis wordt er zo’n 120.000 liter wijn gemaakt met slechts vier mensen, maar in het oogstseizoen plukt het hele dorp mee!

Naast de verkoop aan particulieren, wordt er in de Duitse horeca mee gewerkt en naar een paar landen geïmporteerd. “Het is mooi om te groeien, maar het mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit van de wijnen”, aldus de wijnmaker en ook dat is iets wat ze bij de Weduwe wel herkennen.

 

Steve Sibson had daar onlangs al een aantal wijnen geproefd, maar afgelopen weekend is hij samen met Heleen Sonnenberg terug geweest om de samenwerkingsmogelijkheden uit te werken en uiteraard het glas te heffen! De eerste 300 fles zijn inmiddels op het Kleinzand und jetzt geht loss!

 

Een bijzondere primeur is de Sauvignon Blanc 2009. Duitsland staat bekend om haar Riesling, Spatlese’s en Kabinet, maar Harald Hexamer verbouwd sinds drie jaar ook Sauvignon Blanc. Nieuwe stokken aangeplant en met succes. In  2008 slechts 500 fles, die waren grotendeels voor eigen gebruik, maar de nieuwe jaargang 2009 is in grotere oplage op de markt gebracht en uiteraard ook mee naar Sneek gegaan. “Gewoon een feestje, zo zuiver, zo mooi gemaakt. Dat geldt voor alle wijnen, je proeft bij iedere slok dat het met liefde is gemaakt en dat verschil proef je! Erg mooi om dit zo mee te maken en ontzettend blij zijn we met deze nieuwe aanwinst in onze collectie”, glimlachen de twee trots.

Delen via

Vergelijkbare berichten